Case Pää pinnalla – podcast-sarja Vastuuviestintä radiossa

RadioMedian Med-palvelu yhdisti: syntyi Pää Pinnalla -podcast. Sosped-säätiön Feeniks-hanke ja Santander lanseerasivat huhtikuussa 2020 uuden Pää Pinnalla -podcast-sarjan, joka sukeltaa pintaa syvemmälle miesten ja talouden maailmaan yhdessä juontaja Mikko Kuustosen kanssa. RadioMedian Med-palvelu yhdisti toimijat ja radiota myös hyödynnetään sarjan tunnettuuden kasvattamisessa.

”Vaikka mies puhuisi työstä, työttömyydestä, naisista tai rikkauksistaan toisten kanssa… hän harvoin puhuu rahan puutteesta.”

Mikko Kuustosen juontamassa uudessa Pää Pinnalla -podcastissa miehet ja talouden asiantuntijat keskustelevat rahankäytöstä, puhumisesta ja miehuudesta. Sarjan tarkoituksena on kannustaa suomalaisia ja erityisesti miehiä puhumaan raha-asioista.

Maksuhäiriömerkintä on jo lähes 400 000 suomalaisella, ja koronaviruksen aiheuttaman taloustilanteen myötä merkintöjen pelätään lisääntyvän. 25–44-vuotiaista miehistä joka seitsemännellä on maksuhäiriömerkintä.

Ensimmäinen, vappuviikolla julkaistu, Pää pinnalla -jakso käsittelee työttömyyttä ja rahaa. Vieraana on Feeniksin mentori, talousvaikeuksista selvinnyt Matti sekä valtiovarainministeriön asiantuntija Olli Kärkkäinen. Tulevissa jaksoissa käsitellään monia aiheita, joihin kuuluvat mm. yrittäjyys, parisuhde ja raha sekä keskiluokkaisuus.

RadioMedian Med-palvelu vei maaliin

Pää Pinnalla -podcast sai alkunsa kun Feeniks-hankkeen ja Santanderin edustajat tutustuivat toisiinsa RadioMedian vastuullisuusohjelmassa.

”Kohtasimme Santanderin kanssa RadioMedian Med-palvelun kautta ja yhteisten ideointien ja neuvotteluiden myötä meille syntyi ajatus yhteisestä, miehille suunnatusta podcastista”, kertoo Feeniks-hankkeen hankepäällikkö Miikka Vuorinen. ”Yhteistyömme auttaa Feeniksin kohderyhmään kuuluvia miehiä haastavassa elämäntilanteessa. RadioMedian avulla alkanut kumppanuutemme Santanderin kanssa ei sisällä minkäänlaista rahaliikennettä kumpaankaan suuntaan ja sen tavoitteena on nimenomaan kannustaa suomalaisia miehiä puhumaan enemmän vaikeistakin raha-asioista.”

Radio mukana kampanjoinnissa

RadioMedia yhdisti hyvällä asialla olevat kumppanit ja tarjosi myös apua yhteiskunnallisesti merkittävän kampanjan starttiin. Pää Pinnalla -sarjan lanseerauksessa hyödynnetään tehokkaasti RadioMedian Tietoisku-ratkaisua, jonka avulla podcast-sarja tulee tutuksi kuulijoille RadioMedian kaikkien jäsenkanavien kautta.

Pää Pinnalla laajenee syksyllä 2020

Pää pinnalla -hanke laajenee syksyllä 2020 kolmella uudella järjestöllä, kun Miessakit, Rauhanturvaajaliitto ja Aseman lapset lähtevät mukaan tuottamaan sisältöjä Pää pinnalla -podcastiin. Syksyn jaksoissa on myös mukana Suomen vuoden 2019 isä Jukka Lagerblom, ja sarjan apulaistuottajana jatkaa Mikko Kuustonen.

Kuuntele ja seuraa!

  • Pää Pinnalla -sarja on kuunneltavissa Spotifyssä ja Radiot.fi-palvelussa.
  • Lisätietoja Pää pinnalla -podcastin aiheesta saa Feeniks-hankkeen sivulta.
  • RadioMedian yhteiskunnallisen ja vastuuviestinnän palveluista saa lisätietoja täältä.

Lisätietoja:

Juhana Häkkinen

Sales Director juhana.hakkinen@radiomedia.fi 050 340 8960

Matti Miettinen

Vastuuviestintä ja yhteiskunnallinen mainonta matti.miettinen@radiomedia.fi 044 023 0979

Caset ja referenssit

Voisiko radio olla oikea media viestillesi? Me RadioMedialla olemme auttaneet monia yhteiskunnallisia toimijoita ja yrityksiä tärkeiden viestien läpiviemisessä. Kurkista referenssit ja case-tarinat ja poimi inspiraatiota oman ideasi tueksi.