Kultainen Mikki -palkinto – KaikuGaala

Kultainen Mikki -palkinto jaetaan tunnustukseksi merkittävästä teosta tai elämäntyöstä kaupallisen radion, radiomainonnan tai audion parissa. Palkittava työskentelee roolissa, joka liittyy vahvasti kaupalliseen radiotoimialaan. Palkinnon nimittää RadioMedian hallitus.

Kultainen Mikki -palkinnon saaneet KaikuGaalassa

2023 – Seela Sella

2023 – Juha Hyppönen

2023 – Ella Pyhältö

2022 – Titta Jokinen

2022 – Jarkko Tamminen

2021 – Rinna Paatso

Rinna Paatsolle myönnettiin elämäntyöpalkintona Kultainen Mikki -palkinto vuoden 2021 KaikuGaalassa. Rinna Paatso on yksi eniten kuulluista naisäänistä radiomainonnassa sekä ensimmäinen ääninäyttelijänä toimiva nainen, jolle Kultainen Mikki jaettiin.

2020 – Jari Karjalainen

Jari Karjalaiselle myönnettiin vuoden 2020 KaikuGaalassa Kultainen Mikki -elämäntyöpalkinto äänimainonnan eteen tehdystä työstä ja pitkästä urasta. Karjalaisen ääni on tuttu suomalaisille; ääntä kuultu aadiomainoksissa ja mm. Big Brotherissa.

2020 – Juhani Rajalin

Ääninäyttelijä Juhani Rajalinille myönnettiin vuoden 2020 KaikuGaalassa Kultainen Mikki -elämäntyöpalkinto hienosta, monen vuosikymmenen aikana tehdystä työstä äänen ja audion parissa. Hänen ääntään on kuultu niin radiomainoksissa, äänikirjoissa, yritysvideoissa, animaatioissa kuin luontodokumenteissa.

2016 – Vesa Vierikko

Ääninäyttelijä Vesa Vierikko palkittiin vuoden 2016 KaikuGaalassa Kultainen Mikrofoni -palkinnolla elämäntyöstään radiomainosten parissa.

2015 – Aake Kalliala

Aake Kallialalle myönnettiin vuonna 2015 KaikuGaalassa Kultainen Mikrofoni -palkinto elämäntyöstään huikeana ääninäyttelijänä radiomainosten parissa.

2014 – Veikko Honkanen

Näyttelijä Veikko Honkaselle myönnettiin vuonna 2014 KaikuGaalassa kaikkien aikojen ensimmäinen Kultainen Mikrofoni -palkinto poikkeuksellisen pitkästä ja ansiokkaaasta urasta radion ääninäyttelijänä. Honkanen on rautainen ammattilainen, jonka asenne työhön on ollut aina ihailtavaa. Hän hallitsee kaikki dialogien tyylilajit draamasta komediaan. Karakterisoinnit ovat taipuisia ja leikkisiä ja itseironiaakin löytyy.