Yksityisten radioiden kuuluvuusalueet laajenevat

Viiden valtakunnallisen ja viiden paikallisen radiokanavan kuuluvuusalueet laajenevat. Muutos perustuu Liikenne- ja viestintäministeriön 15.8.2013 tekemään päätökseen radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun asetuksen muuttamisesta. Tämä tarkoittaa suomalaisille uusia radionkuuntelun mahdollisuuksia. Radiotarjonnan määrä kasvaa, kun koti- ja mökkipaikkakunnalla on jatkossa mahdollisuus kuunnella yhä useampaa radiokanavaa aikaisempaan verrattuna. Myös mainostajien näkökulmasta päätös on positiivinen, sillä jatkossa radio tavoittaa entistä enemmän kuuntelijoita.

Muutoksen myötä Radio Rockin kuuluvuusalue laajenee Lappeenrannan ja Sysmän alueille. Radio Aalto kuuluu jatkossa myös Jämsän, Kristiinankaupungin, Raahen ja Äänekosken alueilla, Groove FM Ähtärin ja Kotkan sekä Radio Dei Kristiinankaupungin ja Haapaveden alueilla. Radio Nostalgian kuuluvuus laajenee Kouvolan, Kotkan ja Salon alueille. Lisäksi Radio Nostalgian kuuluvuus pääkaupunkiseudulla paranee.

Paikallisradioista Radio City Oulun kuuluvuusalue laajenee Rovaniemen ja Sievin alueille. Radio Kajaus kuuluu jatkossa myös Iisalmen, Iskelmä Pohjanmaa Mustasaaren, City Pohjanmaa Kristiinankaupungin sekä Järviradio Äänekosken alueilla.

Lisätietoja Johanna Halkola, RadioMedia ry, edunvalvontapäällikkö, p. 050 377 98 36