Vuoden 2023 kuunnelluimmat radiobiisit ovat tässä

Vuoden 2023 kuunnelluimmat radiobiisit olivat suomalaisia – ylivoimaisesti kuunnelluin radiobiisi oli KUUMAA-yhtyeen esittämä Ylivoimainen.

Ylivoimaisesti vuoden kuunnelluimmaksi radiokappaleeksi kiivennyt KUUMAA-yhtyeen esittämä Ylivoimainen osallistui alun perin vuoden 2023 Uuden Musiikin Kilpailuun. Biisi sai UMK:sta huimaa nostetta ja se nousi nopeasti suomalaisten radiokuuntelijoiden suosikiksi.

Ylivoimainen piti peräti 12 viikon ajan radion soittolistojen ykköstilaa viikoilla 21-32/2023. Biisi palkittiin myös kolmella Kuukauden radiobiisi -palkinnolla touko- kesä- ja heinäkuussa. Vuoden 2023 aikana Ylivoimainen tavoitti suomalaisten radiokanavien kautta yhteenlaskettuna 186 miljoonaa korvaparia*). Ylivoimainen-biisin tekijäjoukkoon kuuluvat Aarni Sorvio, Johannes Brotherus, Jonas Olsson ja Jonttu Luhtavaara.

Toiselle sijalle vuoden kuunnelluimpana biisinä asteli BEHM:n & Olavi Uusivirran esittämä Viimeinen Tanssi, joka julkaistiin toukokuussa 2023. BEHM on säveltänyt, sanoittanut ja tuottanut kappaleen. Viimeinen Tanssi nappasi myös kolme Kuukauden radiobiisi -palkintoa elo-, syys- ja lokakuussa ja oli ykkösenä 10 kertaa putkeen Suomen virallisella radiosoitto-listalla viikoilla 33-42/2023.

Kolmannelle sijalle nousi niin ikään Uuden Musiikin Kilpailuun osallistunut ja kilpailun voittanut Käärijä kappaleellaan Cha Cha Cha. Kappaleen ovat kirjoittaneet Aleksi Nurmi, Käärijä alias Jere Pöyhönen sekä Johannes Naukkarinen. Biisin ovat tuottaneet Aleksi Nurmi sekä Kiro. Cha Cha Cha oli useampana kuukautena mukana kilpailemassa Kuukauden radiobiisi -palkinnosta, ja lisäksi se oli viikkojen 19 ja 20 kärkisijalla virallisella radiosoittolistalla.

Vuoden 2023 kuunnelluimmat radiobiisit TOP3 (suluissa tavoittavuus yhteenlaskettuna radiokanavilla)

1. KUUMAA – Ylivoimainen (186,2 miljoonaa)
2. BEHM & Olavi Uusivirta – Viimeinen tanssi (139,7 miljoonaa)
3. Käärijä – Cha Cha Cha (135,2 miljoonaa)

*)Kuunnelluimmat radiobiisi -tilastot perustuvat Radiomonitor-palvelun keräämään vuosidataan kattaen kaikki suomalaiset radiokanavat. Radiomonitor mittaa radiokanavien tavoittavuuksia ja radiobiisien soittokertoja.

RadioMedia myöntää Kuukauden radiobiisi -palkinnon kuukausittain eniten suomalaisia tavoittaneelle radiokappaleelle.

KUUMAA, kuva: Ari Virem

Kuvassa: KUUMAA, kuva Ari Virem
(Universal Music Finland)