Viestintävirasto: Uudet radion toimilupahakemukset valtioneuvoston ratkaistavaksi

Edunvalvonta
30.10.2017

Viestintäviraston tiedotteen mukaan radion ohjelmistotoimilupien hakukierroksella lähes kaikkiin taajuuksiin kohdistui enemmän toimilupahakemuksia kuin mitä vapaita taajuuksia oli tarjolla. Viestintävirasto on siirtänyt nämä hakemukset valtioneuvoston ratkaistaviksi.

Viestintävirasto sai syyskuun lopussa päättyneellä hakukierroksella 17 yksittäistä toimilupahakemusta. Näistä 15 siirrettiin kokonaisuudessaan valtioneuvoston ratkaistaviksi. Lisäksi kaksi hakemusta siirrettiin osittain valtioneuvostolle niiden paikkakuntien taajuuksien osalta, joilla taajuuksia oli vähemmän kuin hakijoita.

Toimilupia oli haettavana 24 paikkakunnalle Suomessa. Hakijoiden määrä ylitti vapaiden taajuuksien määrän kaikilla paikkakunnilla Loviisaa, Mäntsälää, Pieksämäkeä ja Raaseporia lukuun ottamatta.

Viestintävirasto on ilmoittanut siirrosta hakijoille ja päättänyt valtioneuvostolle siirtyneiden toimilupahakemusten käsittelyn. Viestintävirasto myöntää kuitenkin toimiluvat niillä paikkakunnilla, joilla taajuuksia on tarjolla kaikille hakijoille.

Viestintävirasto antaa omat toimiluparatkaisunsa samanaikaisesti valtioneuvoston kanssa.

Lähde: Viestintävirasto