Veronica Verho on Vuoden radiojuontaja – RadioGaalassa palkittiin vuoden parhaat radioammattilaiset

Radio NRJ:n juontaja Veronica Verho on valittu viime vuoden parhaaksi radiojuontajaksi tänään järjestetyssä RadioGaalassa. Yleisöäänestyksessä voittajaksi valittu Verho katkaisi näin Jaajo Linnonmaan voittoputken. Loppuunmyyty vuosittain järjestettävä RadioGaala keräsi tänä vuonna 700 vierasta.

Helsingin Messukeskuksessa järjestetyssä RadioGaalassa palkittiin viime vuoden parhaat radioalan tekijät 20 eri kategoriassa. Radiojuontaja Jaajo Linnonmaa ehti pokata kahdeksan kertaa Vuoden radiojuontajan voiton. Tänään saatiin kuitenkin uusi nimi voittajalistaan, kun yleisöäänestyksen perusteella Vuoden radiojuontajaksi kukitettiin NRJ:lla Verho Show:ta vetävä Veronica Verho. Myös suosittuna tubettajana tunnettu Verho on 23-vuotias ja noussut kahdessa vuodessa radioyleisön suursuosikiksi.

Palkinnostaan täysin yllättynyt Veronica Verho juoksi hengästyneenä lavalle ja antoi voittopuheessaan ensimmäisenä kiitokset vanhemmilleen ja kaikille äänestäjille. Jo vuosi sitten ehdokkaana ollut Verho jätti taakseen joukon kokeneempia juontajakollegoita.

– Olen ihan sanaton. En oikein edes tajua, mitä on tapahtunut. Tämä palkinto merkitsee minulle kaikkea. Olin niin hienossa seurassa muiden ehdokkaiden kanssa. He ovat inspiroineet mua päivittäin vuosien ajan ja arvostan heitä suunnattomasti. Kiitokset myös kaikille ihanille kollegoilleni NRJ:llä.

Tubettajanakin tunnetulle Verholle radio on ollut aina rakas media.

– Silloin kun olin 12-vuotias, kuuntelin aina NRJ:n Aamupoikia ja sanoin äidille, että mäkin haluan olla tuolla. Ja nyt sitten tosiaan olen. Olen uskonut itseeni ja tehnyt kahta työtä sekä tubettajana että radiojuontajana. Tänään voin antaa itsellenikin kiitokset, Verho kertoi ja lupasi juhlia voittoaan kunnolla.

Yleisöäänestyksessä annettiin tänä vuonna 150 000 ääntä. Niiden perusteella Vuoden radiojuontajan lisäksi äänestettiin Vuoden radio-ohjelmaksi Radio Suomipopin Aamulypsy jo kahdeksannen kerran,  Vuoden paikalliseksi radiokanavaksi raahelainen Radio Pooki ja paikalliseksi radio-ohjelmaksi FUN Tampereen kiekko -ohjelma. Vuoden paikallinen radiojuontaja on Radio Pookin Ari Kettukangas. Vuoden radiobiisiksi nousi äänestyksessä, Emma-gaalassakin palkintopöydän pyyhkinyt, Pyhimyksen Jättiläinen.

Yleisöäänestyksen lisäksi ammattilaistuomaristo valitsi voittajat 15 eri kategoriassa, joihin radiokanavat saivat itse ilmoittaa ehdokkaansa. Kaupallisen radion vahva nousukausi näkyi tänä vuonna siinä, että ehdokkaiden määrä kasvoi 30% aiemmasta. Shortlistalle nostettiinkin entistä enemmän ehdokkaita merkkinä tekijöiden, töiden ja tapahtumien laadun ja tason kehittymisestä.

RadioAwards -palkinnot menivät 11 eri kanavalle tai mediatalolle. RadioMedian toimitusjohtaja Stefan Möllerin mukaan suuntaus on selvä merkki laajasta innostuksesta ja intohimosta alalla, joka näkyy useiden eri kanavien ja tekijöiden arjessa. Kanavien ideointikyvyn kehittyminen on näkynyt yhä luovempina yhteistyökumppaneille suunnattuina ratkaisuina, Möller kertoo.

Vuoden radioksi valittiin toista kertaa peräkkäin Radio Nova. Myös Basson valtakunnallinen ja luova myyntitiimi uusi viime vuoden voittonsa Radiomyyntitiimien joukossa. Basson ja Veikkauksen Mahdollisuuksia-podcast toi voiton Luova ratkaisu -kategoriassa.

Vuoden musiikkipäälliköksi valittiin Nelonen Median Jussi Mäntysaari ja Vuoden radioammattilaiseksi Bauer Median Mika Laiti. Vuoden ohjelmapäällikkö on Radio Rockin René Mäkinen.

Gaalaillan aikana koettiin suuria tunteita, kun tammikuussa menehtyneen Radio Novan rakastetun juontajan Sari Seppälän muistoksi pidettiin hiljainen hetki. Seppälän lapset Bertta ja Womma vastaanottivat äitinsä muistolle kultainen mikrofoni -muistopalkinnon.

Kaikki RadioGaalan voittajat: www.radiogaala.fi/voittajat

RadioGaalan kuvat ovat median vapaassa käytössä. Huom. kuva credit: RadioMedia.

Kuvat tästä: www.radiogaala.fi/kuvat

Kaiku-radiomainoskilpailun voittajat: www.radiomedia.fi/kaiku/voittajat

Lisätiedot:

RadioMedia ry, Inka Luomanmäki 
p. 040 165 7010, inka.luomanmaki@radiomedia.fi

RadioMedia on kaupallisten radioiden kattojärjestö, johon kuuluvat lähes kaikki suomalaiset kaupalliset radioasemat. RadioMedia vastaa radiotoimialan edunvalvonnasta, tutkimus- ja tietopalveluista, koulutuksesta sekä markkinoinnista. RadioMedia järjestää alan tärkeimmät kilpailut ja tapahtumat, kuten RadioGaalan. Vuosi 2018 oli radiomainonnan viides perättäinen ennätysvuosi. Kasvua kertyi 3,5% ja radiomainontaa ostettiin 65,7 miljoonalla eurolla. Kaupallisia radiokanavia kuuntelee viikoittain 3,6 miljoonaa suomalaista. Lisätietoja: www.radiomedia.fi