Uusi paikallisradio Savon Aallot aloittaa marraskuussa

Uusi paikallisradio, Savon Aallot, aloittaa radioaalloilla marraskuun 11. päivä Kuopion seudulla.

Savon Aallot on mediatalo Keskisuomalaiseen kuuluvan Savon Media Oy:n perustama uusi radiokanava.

Alkuvaiheessa Savon Aaltojen kuuluvuusalue ulottuu alueelle Lapinlahti–Tervo–Tuusniemi–Siilinjärvi–Kuopio–Leppävirta–Suonenjoki, mutta sen kuuluvuutta on tarkoitus myöhemmin laajentaa myös muualle Pohjois-Savoon. Savon Aallot -kanavaa voi kuunnella myös netissä.

– Meillä on konsernissa entuudestaan kaksi radiota: Radio Voima Lahdessa ja Radio Keskisuomalainen Jyväskylässä. Savon Aalloille olemme rakentaneet oman sisältöprofiilin nimenomaan savolaisia kuulijoita ajatellen sanoo Savon Media Oy:n sisältöjohtaja ja Savon Sanomien vastaava päätoimittaja Seppo Rönkkö.

Marraskuun 11. päivä klo 11 aloittavan Savon Aallot -radiokanavan päätoimittaja Mika Aro on työskennellyt radioalalla lähes 30 vuotta. Silti uuden kanavan aloitus jännittää:

– Jännittää hyvällä tavalla kun saa aloittaa uutta. Into tekemiseen on kova, suorastaan hirmuinen, sanoo Mika Aro Savon Sanomien jutussa.

Juontajina Mika Aron lisäksi kuullaan varkautelaislähtöistä Hanna Hahlia sekä Siilinjärveltä kotoisin olevaa Sami Turusta. Juontojen, haastattelujen ja musiikin lomaan Savon Sanomien toimitus tuottaa radiouutiset tasatunnein.

– Tarjoamme paikallisuutiset, mutta myös tilanteet maailmalta. Radio elää ajassa, nopeassa syklissä.
 

Savon Aallot

  • Taajuus 102,0 MHz
  • Kuuluvuusalue: Lapinlahti–Tervo–Tuusniemi–Siilinjärvi–Kuopio–Leppävirta–Suonenjoki
  • Savonaallot.fi

 
Lähde: Savon Sanomat