Uneton radiossa – Radion Dein yöradio on osa valtakunnallista Hiljaiset-kampanjaa

Radio Dei valvoo yksinäisten kanssa ystävänpäivän aattona. Osana Hiljaiset-kampanjaa Tiipi Jokinen ja Marjaana Keränen pitävät seuraa yksinäisille tekemällä yöradiolähetyksen Maailman radiopäivän ja ystävänpäivän välisenä yönä. He pistävät pyjamat päälle, täyttävät termarit kahvilla ja hipsivät studioon pitämään seuraa hiljaisille 13.-14.2.2015 välisen yön suorassa yöradiolähetyksessä kello 23-03.

– Otamme vastaan kuuntelijoiden puheluita, pohdimme yhdessä miten yksinäisyyttä voisi vähentää ja annamme äänen hiljaisille. Illan aikana jututamme idean isä Sami Kuuselaa ja mukana lähetyksessä on myös kirjailija Anna-Liisa Valtavaara. Tarjoamme hyväntuulista seuranpitoa yön yksinäisille valvojille, ihanaa musiikkia ja Katarina Blomqvistin tekemiä lyhytdokumentteja yksinäisyydestä. On totta, että yksinolo on oma valinta, yksinäisyys ei, toteaa Marjaana Keränen.

– Haluan murtaa hiljaisuuden tabua ja oman tarinani kautta rohkaista ihmisiä. Itse kuuntelin legendaarista Yöradiota 1990-luvulla oivaltaen, että en ole ainoa itkevä ihminen Helsingin yössä. Odotan jännityksellä, millaisia tarinoita saamme lähetyksessä kuulla ja paraneeko maailma himpun verran ohjelman aikana, kertoo Tiipi Jokinen.

Marjaana Keränen on 28-vuotias radiotuottaja ja toimittaja. Koulukiusaamisen kautta tuttua on yksinäisyys, joka jättää jälkensä ihmiseen.

Tiipi Jokinen on 47-vuotias uussuurperheen kuuden lapsen äiti, valtiotieteiden maisteri, kuvittaja, toimittaja, naisasianainen ja iloinen elämäntapaintiaani, joka Kotiasia-blogissaan pohdiskelee asioita, joista ihminen ei muiden haluaisi tietävän. Tiipi Jokinen on Kristityt Yhdessä -järjestön Yhteyspäällikkö.

Lähde: Radio Dei