Suomen virallinen nettiradiopalvelu on nyt Radiot.fi

Yleisradio ja kaupallisten radioiden kattojärjestö RadioMedia tarjoavat ilmaisen Radiot.fi-palvelun, jonka kautta suomalaiset radiokanavat ovat kuunneltavissa verkossa ja mobiilissa.  Kesäkuussa testivaiheessa avatun sovelluksen toimintoja on kehitetty kuulijapalautteen avulla. Nyt Suomen virallinen nettiradiopalvelu on valmis kuluttajien käyttöön.

Verkossa ja mobiilissa käytössä oleva ilmainen palvelu tarjoaa radiosoittimen, jonka avulla kotimaisia radiokanavia voi kuunnella kaikkialla Suomessa.

– Palvelua on kiitetty erityisesti helppokäyttöisyydestä ja teknisestä toimivuudesta. Oma suosikkikanava löytyy helposti ja kuuluu hyvin, se onkin ensialkuun tärkeintä, toteaa Ylen strategiapäällikkö Jari Lahti.

Tietokoneilla, Windows-, iPhone- ja Android-älypuhelimilla sekä iPad- ja Android-tableteilla toimivassa palvelussa on tällä hetkellä useita hyödyllisiä toimintoja, kuten ohjelmahakutoiminto, suosikkikanavalistaus, suosikkiohjelmien alkamisajankohdan muistutus ja alueen paikallisradioiden tunnistus.

Kehitystyötä yhdessä kuulijoiden kanssa

Radiot.fi avattiin testikäyttöön kesäkuussa, ja toimintoja on kehitetty tämän palautteen perusteella. Jo testivaiheessa palvelu sai kiitosta.

RadioMedian tutkimus- ja mediapäällikkö Riina Aho on tyytyväinen Radiot.fi:n testivaiheen suosioon. Kuluttajien sitoutuminen uuteen palveluun on ollut poikkeuksellisen vahvaa.

– Palvelusta saatu palaute on ollut positiivista ja käyttäjätyytyväisyys on hyvin korkealla. Tutkimustemme mukaan palvelun käyttöminuutit ovat kasvaneet jatkuvasti ja palvelun kerran avanneet jatkavat sen käyttöä myöhemminkin.  Lukemat ovat mille tahansa uudelle sovellukselle erittäin hyviä, Aho kertoo.

Ahon mukaan kaikki kuluttajilta jatkossakin tulevat palautteet ja kehitysehdotukset käydään läpi ja huomioidaan.

Maailma muuttuu, radiot.fi sen mukana

– Vaikka Radiot.fi-palvelu on nyt valmis virallisesti lanseerattavaksi, otamme edelleen vastaan käyttäjien toiveita ja toteutamme niitä mahdollisuuksien mukaan. Myös erilaiset käyttöjärjestelmien päivitykset huomioidaan tulevaisuudessa, Aho lupaa.

– Tähtäämme palvelun kehittämisessä pitkälle tulevaisuuteen. Yhä useammin radiota kuunnellaan netistä eri muodoissaan. Esimerkiksi autokuuntelua voidaan kehittää paljon eteenpäin, Jari Lahti toteaa.

Radiot.fi-palvelu on tuotettu yhteistyössä suomalaisten radiokanavien kanssa. Sovelluksen toteutus on suomalaisen IT-asiantuntijatalon Reaktorin käsialaa.

Lisätietoja:
RadioMedia, tutkimus- ja mediapäällikkö Riina Aho, email: riina.aho@radiomedia.fi puh. 0400 621134

Yleisradio, strategiapäällikkö Jari Lahti, email: jari.lahti@yle.fi , puh. 040 544 4326