Sanoma News myy Radio Helsingin brändin ja liiketoiminnan

Sanoma News Oy myy Radio Helsingin brändin ja liiketoiminnan Pro Radio Helsinki -nimeä kantavalle liikkeelle. Radion ohjelmistotoimilupa ei sisälly kauppaan, vaan Pro Radio Helsinki hakee kanavalle uutta toimilupaa. Radion toimilupahakemusten viimeinen jättöpäivä oli 12.9. 

Pro Radio Helsingin taustalla ovat muun muassa Houston Incin toimitusjohtaja Tomi Ruotimo, Helsingin IFK:n puheenjohtaja Timo Everi ja Radio Helsingin perustaja Paula Salovaara. Radio Helsingin tiedotteen mukaan uuden yhtiön toimitusjohtajana on aloittamassa DataCenterin myyntipäällikkönä työskennellyt Ville Arponen ja päätoimittajana toimittaja Maria Veitola.

Kun uhka Radio Helsingin lakkauttamisesta tuli alkukesästä julki, kanavan jatkamisesta olivat kiinnostuneita useammat tahot. Tiedotteen mukaan Pro Radio Helsinki valikoitui joukosta, koska ryhmä oli kiinnostunut ylläpitämään kanavan nykyisen profiilin.

”Pro Radio Helsinki erottautui ostajakandidaattien joukosta realistisella ja taloudellisesti kestävällä suunnitelmalla radion toiminnan jatkamiseksi”, kommentoi Helsingin Sanomien vt. vastaava päätoimittaja Riikka Venäläinen. ”Lisäksi heillä on vahva halu säilyttää Radio Helsingin persoonalliset ominaispiirteet. Hesarin intresseissä oli nimenomaan radion toiminnan jatkumisen turvaaminen tavalla tai toisella.”

Lähde: Radio Helsinki