RetroKaiku-erikoiskilpailu palkitsee radiospotteja kolmen vuosikymmenen ajalta

Tapahtumat
31.10.2014

Vuonna 2015 kaupallinen radio täyttää 30 vuotta ja sen kunniaksi RadioMedia järjestää RetroKaiku-erikoiskilpailun. Kilpailussa nostetaan esiin radiospotteja vuosilta 1985-2005. Tuomaroimassa ovat alan nuoret lupaukset ja heitä  luotsaamassa kokenut ja palkittu copywriter Markku Rönkkö. Varsinaiseen Kaiku-radiomainoskilpailuun ilmoittautuminen alkaa 12.11. Parhaat RetroKaiku- ja Kaiku-kilpailuun ilmoitetut mainokset palkitaan ja soitetaan KaikuGaalassa 22.1.2015.

RadioMedian vuosittain järjestämän radiomainoskilpailu Kaikun yhteydessä järjestetään juhlavuoden kunniaksi RetroKaiku-erikoiskilpailu.   Kilpailun tarkoituksena on tuoda esille Suomen radiohistoriassa soitettuja radiomainoksia, sekä antaa nykyisten radiomainosten tekijöille inspiraatiota työhönsä.  RetroKaiku kilpaillaan erillään varsinaisesta Kaiku-kilpailusta. RetroKaikussa palkitaan radiospotteja vuosilta 1985-2005, kun taas Kaikussa palkitaan vuoden 2014 aikana tuotettuja ja radiossa soitettuja spotteja. Kaiku-radiomainoskilpailun ilmoittautuminen alkaa 12.11. ja päättyy 21.11. RetroKaiku- ja Kaiku-kilpailujen järjestäjänä toimii RadioMedia ry.

RetroKaikua tuomaroi kuusi alan nuorta lupausta ja heidän mentorinaan toimii  Markku Rönkkö. Hän on useita palkintoja saanut copywriter ja muun muassa vuonna 2005 Rönkkö palkittiin Cannes Lions -mainosalan kilpailussa .

– Lopetin mainosalan työt vuonna 2008, jolloin siirryin kirjailijaksi. Sen jälkeen olen tarkkaillut alaa toisesta perspektiivistä ja odotukset vanhoja spotteja kohtaan ovat korkealla. Uskon, että vanhat radiomainokset ovat huomattavasti parempia kuin nykyiset spotit.  Opetan ja luennoin säännöllisesti, joten nuorten lupausten kanssa tuomarointi on varmasti antoisaa, Markku Rönkkö kertoo.

Rönkön lisäksi tuomaristossa ovat mukana Jussi Pekkala (Hasan & Partners), Tuomas Perälä (McCann), Kimi Issakainen (SEK), Mikko Pietilä (TBWA\Helsinki), Mika Herrala (N2) ja Martta Kallio (Family).

Vuoden 2014 parhaat Kaiku-radiomainoskilpailuun sekä RetroKaiku-kilpailuun ilmoitetut spotit  palkitaan KaikuGaalassa 22.1.2015.

Lisätiedot:
RadioMedia ry, Inka Luomanmäki
p. 040 165 7010, inka.luomanmaki@radiomedia.fi

RadioMedia on kaupallisten radioiden kattojärjestö, johon kuuluvat lähes kaikki suomalaiset kaupalliset radioasemat. RadioMedia vastaa radiotoimialan edunvalvonnasta, tutkimus- ja tietopalveluista, koulutuksesta sekä markkinoinnista. Se järjestää Kaiku-radiomainoskilpailut sekä RadioGaalan, jossa palkitaan alan parhaat ammattilaiset. RadioMedian toiminta rahoitetaan pääasiassa yhteiskunnallisilla tietoiskukampanjoilla. Kaupallisia radiokanavia kuuntelee viikoittain 3,6 miljoonaa suomalaista. Vuonna 2013 radiomainontaa ostettiin Suomessa 52,6 miljoonalla eurolla.