Radiot.fi:n puheohjaus toimii nyt myös iOS-laitteissa

Kokemukset Radiot.fi-palvelun puheohjauksesta ovat olleet hyviä. Puheohjaus on ollut käytössä Android-käyttöjärjestelmissä noin kaksi kuukautta. Nyt ominaisuus laajenee iOS:ään.

Radiot.fi on julkaissut puheohjauksen sisältävän sovelluksen iOS-käyttöjärjestelmälle. Se toimii laitteissa, joissa on iOS 10 -käyttöjärjestelmä tai uudempi. Uuden sovelluksen voi ladata App Storesta. Jos laitteeseen on jo asennettu Radiot.fi-sovellus, uudet ominaisuudet saa käyttöönsä päivittämällä sovelluksen uusimpaan versioon.

Aiemmin Radiot.fi:n puheohjauksen sisältävä Android-sovellus on toiminut laitteilla, joissa on Android 7- tai 8-käyttöjärjestelmä. Nyt sovelluksen voi ladata myös vanhemmille Android-laitteille, sillä sovellus toimii Android 5 -käyttöjärjestelmällä tai tätä uudemmilla versioilla.

Radiot.fi.n sovelluksessa Ylen ja kaupallisten radioiden kanavia ja ohjelmia voi käynnistää puheohjauksella. Aktivoituaan puheohjauksen käyttäjä voi pyytää palvelua soittamaan haluamaansa kanavaa tai ohjelmaa.

”Radiot.fi:n käyttäjät ovat kokeilleet innokkaasti puheohjausta. Eniten äänihakuja tehdään tällä hetkellä radiokanavien ja ohjelmasarjojen nimillä. Myös yksittäisten toimittajien nimillä haetaan paljon sisältöjä”, kertoo hankkeen taustalla olevan RadioMedian tutkimus- ja kehityspäällikkö Riina Aho.

“Ensimmäisten kuukausien Android-kokemusten perusteella uskomme, että puheohjaus kasvattaa radion kuuntelua ohjelmittain. Se tekee löydettävyydestä todella helppoa”, sanoo Radiot.fi:tä hallinnoivan Radiosoitin Suomi Oy:n toimitusjohtaja ja Ylen julkaisutoiminnan strategiapäällikkö Jari Lahti.

Kehitystyötä tehdään yhdessä Reaktorin ja Speechgrinderin kanssa.

Radiot.fi-palvelu lanseerattiin vuonna 2014 tuomalla kaupalliset ja Ylen radiokanavat samaan palveluun. Palvelussa on mukana lähes 100 suomalaista radiokanavaa. Kehitystyötä tehdään yhteisyrityksessä, Radiosoitin Suomi Oy:ssä, josta kaupallisia radioita edustava RadioMedia omistaa 51 ja Yle 49 prosenttia. 

Lisätiedot:
Riina Aho, tutkimus- ja kehityspäällikkö, Radiot.fi, p. 0400 621 134, riina.aho@radiomedia.fi 
Jari Lahti, toimitusjohtaja, Radiosoitin Suomi Oy, strategiapäällikkö, Julkaisut, Yle, p. 040 544 4326, jari.lahti@yle.fi