Radiomainoskilpailun voittajat palkittiin KaikuGaalassa – Radio Rock Grand Prix -voittajaksi

Tapahtumat
4.4.2014

RadioMedia palkitsi eilen vuoden 2013 parhaat radiomainokset ja parhaan ääninäyttelijän. Grand Prix voittajaksi yksimielisesti valittu Radio Rock saa palkinnokseen matkan Cannes Lions -mainosfestivaaleille.

Radioiden ylimmän kattojärjestön RadioMedian järjestämä Kaiku-radiomainoskilpailu huipentui torstaina KaikuGaalassa, jossa palkittiin kaikki viime vuoden parhaimmat radiomainokset. Mainosalan ammattilaisista koostuva tuomaristo valitsi voittajat kuudesta eri kategoriasta. Yhteiskunnallisten mainosten kategoriassa jaettiin ainoastaan kunniapalkinto.

Tuomariston puheenjohtajana toimineen, hasan & partnersin toimitusjohtajan, Eka Ruolan mukaan ehdokaslistalla olleiden töiden määrä oli laaja, mutta taso vaihteleva.

– Radio Rock oli kuitenkin tuomariston yksimielinen valinta Grand Prix -voittajaksi. Se erottautui selvästi edukseen ja vastasi siihen, mitä voittajalta haettiin.

Mainosten lisäksi äänituotantoyhtiöiden ja mainostoimistojen ammattilaisista koostuva raati arvioi vuoden parhaaksi ääninäyttelijäksi Petteri Summasen.

Vuosittain järjestettävän Kaiku-radiomainoskilpailun tavoitteena on kehittää suomalaisen äänimainonnan laatua ja kohottaa sen arvostusta. Samalla kilpailu tarjoaa mainonnan tekijöille tuoretta inspiraatiota työhönsä.

Kaiku radiomainoskilpailun voittajat
 

Tuotteet: Grillimakkara, joka on Nysä / Wigren Catering Oy / Perniön Liha Oy:n mainososasto / Nanoverse

Palvelut: Radio Rockin nettiradio / Radio Rock / Nelonen Media

Yrityskuva: Tuskan Joulu / Finnish Metal Events / Pain and Agony -ryhmä / Miracle Sound

Musa & Jingle: Korvamato / Eniro Finland Ab Oy / N2 / Erkka Lempiäinen / Mindhare

*) Yhteiskunnallinen: Hyvänmielenosoitus / Oy Tehtaankatu Ab / Miracle Sound / OMD Finland

Paikallinen: Nurmijärvi Golf / Nurmijärvi golfkeskus Oy / Filmo / 

Paikallisradiotuotanto: Trove / Trove-huonekalu / Iskelmä Pohjanmaa ja City Pohjanmaa & Kevyt Kanava Oy

Grand Prix:  Radio Rockin nettiradio /Radio Rock / Nelonen Media

Vuoden ääninäyttelijä Petteri Summanen
Vuoden tuotantoyhtiö Miracle Sound
Vuoden mainostoimisto hasan & partners
Vuoden mediatoimisto Dagmar

*) Yhteiskunnallinen-kategoriassa ei valittu voittajaa, vaan annettiin kunniamaininta

Lisätietoja:
RadioMedia ry, Inka Luomanmäki
p. 040 165 7010, inka.luomanmaki@radiomedia.fi 

RadioMedia on kaupallisten radioiden kattojärjestö, johon kuuluvat lähes kaikki suomalaiset kaupalliset radioasemat. RadioMedia vastaa radiotoimialan edunvalvonnasta, tutkimus- ja tietopalveluista, koulutuksesta sekä markkinoinnista. Se järjestää Kaiku- ja Raiku-radiomainoskilpailut sekä RadioGaalan, jossa palkitaan alan parhaat ammattilaiset. RadioMedian toiminta rahoitetaan jäsenmaksuilla ja yhteiskunnallisilla tietoiskukampanjoilla. Vuonna 2013 radiomainontaa ostettiin 52,6 miljoonalla eurolla. Kaupallisia radiokanavia kuuntelee viikoittain 3,7 miljoonaa suomalaista. Lisätietoja: www.radiomedia.fi