RadioGaalan yleisöäänestyksessä ennätysmäärä ääniä

Tapahtumat
6.3.2014

Menneen radiovuoden 2013 parhaita tekijöitä ja tapahtumia juhlitaan ja palkitaan jälleen huhtikuussa järjestettävässä RadioGaalassa. Kuuntelijat, tuomaristo ja radiokanavat ovat saaneet valita voittajaehdokkaat shortlistalle. Vuoden parhaan radiojuontajan ja -ohjelman äänestykseen osallistui lähes 60 000 kuuntelijaa.

Vuosittain järjestettävä RadioGaala kerää jälleen yhteen kaikki radioalan parhaat tekijät, ohjelmat, kanavat ja ilmiöt. Huhtikuun 10. päivä järjestettävässä gaalassa palkitaan parhaat 15 eri kategoriasta. Shortlistalle nousi kaikkiaan 58 ehdokasta. Ehdokasvalintoihin ovat päässeet vaikuttamaan kuuntelijat, media-alan asiantuntijoista koostuva tuomaristo sekä kaupalliset radiokanavat.

Erityisesti vuoden radiojuontaja ja -ohjelmakategoriat herättivät jälleen kerran yleisössä valtavan kiinnostuksen. Ennätykselliset 60 000 kuuntelijaa äänesti netissä omia suosikkejaan. Osallistujamäärä nostaa RadioGaala-äänestyksen yhdeksi Suomen suosituimmista yleisöäänestyksistä. RadioMedian toimitusjohtaja Stefan Möller ymmärtää hyvin suosion syyn.

– Radiopersoonat kiinnostavat kuuntelijoita. Tämä tuntuu olevan yhä voimistuva ilmiö. Meillä on takana myös sisällöllisesti mielenkiintoinen vuosi, joka on tuonut alalle yhä enemmän persoonia, jotka herättävät intohimoja.

Mainos-, media- ja markkinointialan ammattilaisista koostuva tuomaristo valitsi ehdokkaat yhdeksään RadioGaala-kategoriaan. Tuomariston puheenjohtajana toiminut SEK & Greyn luova johtaja Anssi Järvinen toteaa, ettei palkintoja ansaita varmoilla perussuorituksilla.

-Vaadimme WOW-elämyksiä ja hyviä oivalluksia. Parhaat ehdokkaat onnistuvat tuomaan tunteen, että nyt tässä on tehty jotain ekstraa, eikä vain perusduunia.

Tuomaristo löysi jokaisesta kategoriasta yksimielisesti ehdokkaita, jotka olivat onnistuneet ravisuttamaan perinteisiä tapoja uudella raikkaalla tavalla. Järvinen kuitenkin muistuttaa, että  radiotoimijoiden on muistettava pysyä mukana muuttuvassa maailmassa.

– On mielenkiintoista nähdä, miten radio tulee laajenemaan mediana. Nyt on jo selvästi nähtävissä, että askeleita uusille alueille on uskallettu ottaa, Järvinen toteaa RadioGaalan ehdokkaista.

Lisätietoja:
RadioMedia ry, Inka Luomanmäki
p. 040 165 7010, inka.luomanmaki@radiomedia.fi 

RadioMedia on kaupallisten radioiden kattojärjestö, johon kuuluvat lähes kaikki suomalaiset kaupalliset radioasemat. RadioMedia vastaa radiotoimialan edunvalvonnasta, tutkimus- ja tietopalveluista, koulutuksesta sekä markkinoinnista. Se järjestää Kaiku- ja Raiku-radiomainoskilpailut sekä RadioGaalan, jossa palkitaan alan parhaat ammattilaiset. RadioMedian toiminta rahoitetaan jäsenmaksuilla ja yhteiskunnallisilla tietoiskukampanjoilla. Vuonna 2013 radiomainontaa ostettiin 52,6 miljoonalla eurolla. Kaupallisia radiokanavia kuuntelee viikoittain 3,7 miljoonaa suomalaista. Lisätietoja: www.radiomedia.fi