RadioGaalan shortlista on julkaistu – radioalan parhaimmiston valintaan osallistui myös 56 000 suomalaista

Tapahtumat
14.4.2015

Yhteensä 56 000 suomalaista antoi äänensä vuoden 2014 parhaimmille radiojuontajille ja -ohjelmille. Radioalan parhaimmisto palkitaan 6.5.2015 Helsingin Rautatientorilla järjestettävässä RadioGaalassa, jossa juhlistetaan myös 30-vuotista kaupallista radiota.

Suomen suurimmaksi nettiäänestykseksi muodostunut RadioGaalan äänestys valitsee viime vuoden parhaimman radio-ohjelman, -juontajan ja artistin/yhtyeen sekä radiobiisin. Yleisöäänestyksen lisäksi alan parhaimmistoa valikoi asiantuntijatuomaristo sekä radioasemat.

– Kaupallinen radio täyttää tänä vuonna 30 vuotta ja ala on muuttunut paljon vuosien saatossa. Radio on nykyään monipuolinen kanava ja se on pysynyt hyvin mukana digitaalisessa kehityksessä. Kisassa oli mukana laadukkaita ehdokkaita useissa kategorioissa ja on ilo palkita huippuluokan suorituksia.  Tuomaristo toivoi kuitenkin, että tulevina vuosina kanavat osallistuisivat rohkeammin ja monipuolisemmin omiin kategorioihinsa, toteaa päätuomari Juha Tynkkynen. Tynkkysellä on vankka radiotausta ja hän aloitti itsekin kaupallisessa radiossa tasan 30 vuotta sitten.

Vuoden 2014 radiojuontajan tittelistä kisaavat Bassoradion Riku Rantala, Radio Mikkelin Ali Elkharam, Radio Porin Julle Kallio, sekä Radio Suomipopilta Jaajo Linnonmaa ja Juha Perälä.

Vuoden parhaasta radio-ohjelmasta kilpailevat Radio Suomipopin Aamulypsy, Radio Rockin Heikelä Korporaatio, Bassoradion Hikinen iltapäivä ja Truths & Rights, sekä Radio Pookin Kuuntele Tomppaa.

Vuoden radiobiisin tunnustuksesta kilpailevat Arttu Wiskari & Ulpun Sirpa, Haloo Helsingin Beibi, Jari Sillanpään Sinä ansaitset kultaa, Jonne Aaronin Yksin ja Nopsajalan Lupaan Olla. Vuoden artisti/yhtye -kategorian viiden kärkisijoille shortlistalla ylsivät Cheek, Haloo Helsinki, Jari Sillanpää, Juha Tapio ja Robin.

RadioGaalan televisiointi nähdään Nelosella 6.5.2015 klo 23 sekä la 9.5. klo 15.45. Gaalassa esiintyvät mm. Apocalyptica, Anssi Kela, Haloo Helsinki, Egotrippi, Robin, Diandra feat. Mikael Gabriel ja Eva & Manu.

Lisätiedot:
RadioMedia ry, Inka Luomanmäki
p. 040 165 7010, inka.luomanmaki@radiomedia.fi

RadioMedia on kaupallisten radioiden kattojärjestö, johon kuuluvat lähes kaikki suomalaiset kaupalliset radioasemat. RadioMedia vastaa radiotoimialan edunvalvonnasta, tutkimus- ja tietopalveluista, koulutuksesta sekä markkinoinnista. Se järjestää Kaiku-radiomainoskilpailun sekä RadioGaalan, jossa palkitaan alan parhaat ammattilaiset. Vuosi 2014 oli kaupallisen radion kaikkien aikojen ennätysvuosi. Kasvua kertyi 9,4% ja radiomainontaa ostettiin 57,3 miljoonalla eurolla. Kaupallisia radiokanavia kuuntelee viikoittain 3,7 miljoonaa suomalaista.