RadioGaalan shortlista julki: katso ehdokkaat!

Tapahtumat
7.3.2022

Maaliskuun lopulla juhlittavan RadioGaalan kilpailuiden voittajaehdokkaat on julkistettu tänään. Kaupallisten radioiden kattojärjestö RadioMedian järjestämässä RadioGaalassa palkitaan yleisön äänestämänä vuoden valtakunnallinen ja paikallinen radiojuontaja ja -ohjelma sekä ammattilaisten valitsemat radioalan parhaat teot ja tekijät.    

Suurta yleisöä kiinnostavimmat RadioGaalan palkinnot, vuoden radiojuontaja ja -ohjelma, jaetaan RadioGaalassa 25.3. Tammi-helmikuun yleisöäänestyksessä annettiin yhteensä yli 100 000 ääntä ja palkinnot jaetaan sekä valtakunnallisissa että paikallisissa kategorioissa.    

Radioalan ammattilaisia kiinnostavat RadioAwards-palkinnot puolestaan jaetaan vuoden parhaille radioteoille ja tekijöille. Ammattilaistuomariston RadioAwards-kilpailuun radioyhtiöt saivat ilmoittaa ehdokkaita 15 eri kategoriaan. Voittajat valitsee vuosittain vaihtuva media- ja markkinointialan ammattilaistuomaristo. 

”RadioGaala on tänä vuonna monellakin tapaa historiallinen, eikä pelkästään RadioAwardsiin tulleiden ehdokkaiden määrän mukaan. Tuomaristo sai eteensä ennätyksellisen määrän töitä, joista voittajien seulominen ei ollut kaikkein helpoin urakka ehdokkaiden kovan laadun takia”, kertoo RadioAwards-kilpailun päätuomari Mikko Siukosaari ja jatkaa: ”Monessa kategoriassa shortlistatkin kasvoivat ennätyksellisen pitkiksi, kun hyviä ehdokkaita ei haluttu jättää pois. Myös lopullisten voittajien seulominen otti oman aikansa lopullisen kärjen ollessa niin tasaisen kovatasoinen. Suurkiitos koko tuomaristolle jo tässä vaiheessa.” 

Ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen fyysisenä tapahtumana järjestettävän RadioGaalan juontajana toimii YleX:n Anne Lainto ja lavalla nähdään Nelli Matula, Evelina, Konsta Hietanen ja Olli Halonen. 

Katso RadioGaalan shortlista ja tuomaristo.

Lisätietoja:   

Inka Luomanmäki, projektipäällikkö, RadioMedia, 040 165 7010,  inka.luomanmaki@radiomedia.fi
Stefan Möller, toimitusjohtaja, RadioMedia, 0400 508 877,  Stefan.moller@radiomedia.fi