RadioGaalan shortlista julkaistu

Tapahtumat
17.3.2020

Kaupallisten radioiden kattojärjestö RadioMedia julkisti tänään kaupallisen radion 35v-juhlavuoden RadioGaalan kilpailuiden voittajaehdokkaat. Huhtikuulta myöhemmäksi tänä vuonna siirretyssä RadioGaalassa 2020 palkitaan yleisön suosikit vuoden radiojuontajiksi ja -ohjelmiksi, ammattilaistuomariston valitsemat radioalan parhaat teot ja henkilöt sekä Kaiku-radiomainoskilpailun parhaat työt. 

RadioGaalan suuressa yleisöäänestyksessä helmikuussa 2020 suomalaiset saivat äänestää suosikkiaan vuoden radiojuontajaksi ja radio-ohjelmaksi. Ääniä annettiin yhteensä lähes 110 000 ja niiden perusteella RadioGaalassa palkitaan yleisön suosikit sekä valtakunnallisissa että paikallisissa kategorioissa.

Yleisöäänestyksen lisäksi RadioGaalassa palkitaan vuoden parhaita radiotekoja ja -ihmisiä RadioAwards-kilpailussa. Radioyhtiöt saivat ilmoittaa ehdokkaitaan 15 eri kategoriaan. Voittajat valitsee vuosittain vaihtuva media- ja markkinointialan ammattilaistuomaristo.

”Kaupallisen radion 35v-juhlavuoden RadioGaalan yleisöäänestykseen osallistui ennätysmäärä suomalaisia ja kilpailu oli erittäin tiukka”, kommentoi RadioMedian toimitusjohtaja Stefan Möller. ”Kysyimme samalla suomalaisilta radion merkityksestä ja saimme yli 10 000 tarinaa. Tämä osoittaa, että radiolla on monille hyvin henkilökohtainen merkitys.”

RadioGaalassa palkitaan myös Kaiku-radiomainoskilpailun parhaat työt.

Lisätietoja:

Inka Luomanmäki, projektipäällikkö, RadioMedia, 040 165 7010,  inka.luomanmaki@radiomedia.fi 

Stefan Möller, toimitusjohtaja, RadioMedia, 0400 508 877,  Stefan.moller@radiomedia.fi