RadioGaala 2018 – Radio Nova on Vuoden radio, radiojuontajan valtikka pysyy Suomipopin Jaajo Linnonmaalla

Tapahtumat
17.3.2018

Viime vuoden parhaat ja suosituimmat radiontekijät palkittiin 16.3. suuressa RadioGaalassa Helsingin Messukeskuksessa. Yleisö äänesti radio Suomipopin Jaajo Linnonmaan jo kahdeksannen kerran parhaaksi radiojuontajaksi. Vuoden valtakunnallisena radiokanavana palkittiin Radio Nova. RadioGaalassa jaettiin kaupallisen toimialan 16 RadioAwards -palkintoa sekä viisi yleisöäänestyspalkintoa.

RadioMedian järjestämässä vuosittaisessa RadioGaalassa jaettiin tänään palkinnot viime vuoden parhaille radiotoimijoille. Yleisöääniä RadioGaalassa annettiin tänä vuonna 120 000 ja voittajien osalta yleisöäänestys oli kaikkien aikojen tiukin. Vuoden radiojuontajaksi yleisö valitsi jo kahdeksannen kerran peräkkäin Suomipopin Jaajo Linnonmaan. Suomipopin aamuohjelma Aamulypsy puolestaan äänestettiin seitsemännen kerran parhaaksi radio-ohjelmaksi. Linnonmaa pohtii suosion salaisuutta.

–    Radio on sellainen media, joka koukuttaa. Meillä oli vastikään 2000. lähetys ja tapasimme Suomipopin risteilyllä ihmisiä, jotka ovat kuunnelleet meitä vuosia! He ovat meidän ystäviämme, Jaajo Linnonmaa sanoo.

Anni Hautala iloitsee Aamulypsyn menestyksestä.
–    Uskon meidän keskinäiseen suureen rakkauteen! Meillä on niin hauskaa yhdessä ja nauramme paljon. On unelmien täyttymys herätä joka aamu näiden tyyppien kanssa. Haluan myös sanoa ison kiitoksen kaikille, jotka kuuntelevat meitä, Hautala sanoo.

Paikallisesti kuuluvien radioiden ehdokkaista Vuoden juontajana palkittiin Julle Kallio Radio Porista ja vuoden paikalliseksi radio-ohjelmaksi turkulaisen radiokanavan Auran Aaltojen Otteluilta. Vuoden radiobiisiksi yleisö äänesti Haloo Helsingin kappaleen Hulluuden Highway.

Radio Nova: Vuoden radio, some ja ohjelmapäällikkö

Vuoden parhaaksi valtakunnalliseksi radioksi tuomaristo valitsi Radio Novan. Tuomariston perustelussa Novaa kiitettiin uudistumiskyvystä ja kokonaisvaltaisesta onnistumisesta monella mittarilla: Nova on iso radio, joka on onnistunut tekemään isoja tuloksia – muun muassa kovimmat kuunteluminuutit.  
Sosiaalisella medialla ja radiolla on tänä päivänä voimakas keskinäinen suhde. Tänä vuonna uutena palkintokategoriana olikin Vuoden some, jonka voitti Radio Novan ”Kun Aki polkee niin Radio Novan some kulkee”. Tuomariston mukaan hullusta tempauksesta onnistuttiin rakentamaan tarina ja ilmiö. Radio Novaan meni myös Vuoden ohjelmapäällikön palkinto. Tuomaristo toteaa yksimielisesti ohjelmapäällikkö Niina Jokiahon olevan merkittävin yksittäinen syy Novan kasvuun.

Paikallisradioista parhaana palkittiin raumalainen Radio Ramona. Ramonan siivitti voittoon muun muassa hienot kasvuluvut sekä sisällöllinen panostus ympäristö-, kulttuuri- ja urheiluaiheisiin. Ramonan todetaan olevan keskellä paikallista yhteisöä ja käyvän välitöntä vuorovaikutusta yleisön kanssa.   

Vuoden valtakunnallinen myyntitiimi ja Vuoden radioammattilainen löytyvät Bassoradiosta

Pitkän tauon jälkeen palkintokategorioihin on palannut Vuoden radiomyyjä, joka palkitaan niin valtakunnallisista kuin paikallisradioista. Tänä vuonna kumpikin voitto osui Bauer Mediaan: valtakunnallisen palkinnon pokkasi Bauer Median Tuuli Hedlund ja paikallisen palkinnon Mikko Varis, Iskelmä Kaakko ja Radio City Kaakko.

Paikallisista myyntitiimeistä voiton vei Aito Kajaus – pohjoinen pyörremyrsky. Vuoden valtakunnallisena myyntitiiminä palkittiin Bassoradion valtakunnallinen ja luova myyntitiimi. Vuoden radioammattilaiseksi tuomaristo valitsi Bassoradion toimitusjohtajan Riikka Reunasen. Bassoradion nousu henkilöityy pitkälti Reunaseen, sillä johtamisen merkitys on ollut suuri ja se on mahdollistanut luovan tekemisen.

Radio Nostalgian kategoriassaan luovin, erityislaatuinen ja kanavan näköinen Aamun Vinyyli palkittiin Vuoden äänituotantona. Vuoden luova ratkaisu oli Radio Cityn Mikko Honkasesta tulee faija, jota tuomaristo kiitti oivaltavaksi ja keskustelua herättäneeksi toteutukseksi.

Nelonen Media kahmi yleisöpalkintojen lisäksi neljä voittoa. Vuoden musiikkipäällikkönä palkittiin Matti Välisalo, jota kiitettiin analyyttisyydestä ja tarkkuudesta kolmen erilaisen radiokanavan (Radio Rock, HitMix, Suomipop) musiikkilinjauksissa. Radio Suomipopin Hovimuusikko Ilkka valittiin Vuoden sisällöntekijäksi, joka tuo radioon uusia näkökulmia ja puheenaiheita. Vuoden digitoteutuksen voitti uudenlaisella konseptilla ja massiivisella läpimenolla Supla ja tapahtumatoteutuksen DNA TV Maraton. Vuoden radiopromootio puolestaan oli Radio Aallon Joulu, jota kehuttiin rohkeaksi, rehelliseksi ja kuulijakuntaa sitouttavaksi tekemiseksi, joka toi kanavalle merkittävän nousun kuuntelijalukuihin.

Lisätietoja:
RadioMedia
Inka Luomanmäki
p. 040 165 7010
inka.luomanmaki@radiomedia.fi