Radio Nova tekee yöradiolähetyksen 13. helmikuuta

Radio Nova tekee yölähetyksen kansainvälisenä World Radio Dayna 13. helmikuuta 2015. Lähetys jatkuu ystävänpäivän, lauantai 14. helmikuuta puolelle.

Suorana juonnettu yölähetys on kaupallisella radiokentällä harvinaista herkkua. Radio Nova on aiemmin antanut panoksensa juonnettuihin yöradiolähetyksiin Nenäpäivän yhteydessä. Nytkin kyseessä on yhteinen hyvä.

Suomen yksityisten radioiden kattojärjestö RadioMedia on kaupallisen radion 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ottanut huomionsa kohteeksi maamme yksinäiset Hiljaiset-projektissaan.

Hiljaiset on toukokuun 6. päivä avattava palvelu, joka auttaa poistamaan yksinäisyyttä ja hälventämään hiljaisuutta, joka on todellinen kansantauti. Kansainvälisten tutkimusten mukaan yksinäisyys vaikuttaa heikentävästi immuunipuolustusjärjestelmään, lisää sydän- ja verisuonisairauksien riskiä ja muuttaa aivojen hormoni- ja stressinsäätelymekanismeja.

Radio on yksinäisten kaveri

Kaikkien suomalaisten ideoita yksinäisyyden torjumiseen etsitään nyt sivustolla Hiljaiset.fi.

Radio Nova aloittaa juonnetun yöradiolähetyksensä pitkäaikaisen aamujuontajansa Minna Kuukan johdolla perjantaina 13. helmikuuta klo 22. Lähetys päättyy seuraavan vuorokauden puolella klo 02.

– Varmaan tuohon kellonaikaan radio kuuntelevat saattavat kaivata kaveria tai seuranpitäjää enemmänkin kuin aamulla tai päivällä. On meillekin kivaa, että voimme tarjota heille juonnettua lähetystä. Toki aamuun ja päivään verrattuna saattaa hereillä olla joitakin kuuntelijoita myös ”iloisemmalla mielellä”, joten ihan mielenkiintoista tästä voi tulla, hymyilee Kuukka.

Radio Novan yökyöpelit paitsi valvovat kuuntelijoiden kanssa myös tarjoavat hyvää seuraa yön pimeimpiin tunteihin ja luonnollisesti ottavat myös kuuntelijat puhelimen, netin ja sosiaalisen median kautta mukaan suoraan lähetykseen.

– Radio on todellinen apu yksinäisyydestä kärsivälle, sen olen omakohtaisestikin voinut todeta runsaasta saamastani palautteesta radiotyöurani aikana. Radiolla on merkitystä, oikeasti. Erityistä on läheinen suhde yleisöön ja aito, reaaliaikainen yhteys. World Radio Day on Novassa tärkeä merkkipäivä, erityisesti nyt vapaiden radioiden täyttäessä Suomessa 30. Ainutlaatuista on sekin, että meillä on yhteinen kattojärjestö RadioMedia, joka on saanut radiot mukaan tähän yhteiseen hankkeeseen. Voisimme tehdä tästä perinteen, sanoo Radio Novan ohjelmapäällikkö Samuli Aaltonen.

Unescon julistamaa Maailman radiopäivää juhlitaan vuosittain kansainvälisesti 13.2. World Radio Dayn tavoitteena on tuoda esiin radion merkitystä kaikkialla maailmassa, ja edistää radionkuuntelun mahdollisuuksia.

Radio Novan Yöradio 13.2. klo 22-02.