Radio Dei uudistui digitaaliseksi mediaksi – Dei Plus -palvelun voi nyt ladata mobiiliin

Dei Plus on uusi palvelu, jossa voi kuunnella Radio Dein ohjelmia joko suorana tai arkistosta. Palveluun kuuluu myös podcasteja ja musiikkisarjoja. Dei Plus toimii sekä tietokoneen selaimen kautta että mobiilisovelluksena.

Dei Plus -verkkopalvelun ja ladattavan mobiilisovelluksen ensimmäinen versio julkaistiin tänään maanantaina.

– Palvelua on suunniteltu ja rakennettu toista vuotta. Tuntuu juhlahetkeltä saada Dei Plussan ensimmäinen versio julkaistuksi, iloitsee hanketta johtanut Radio Dein ohjelmajohtaja Kai Kortelainen.

Radio Dei teetti kesällä TNS:llä sisältötutkimuksen digitaalisen monimedia-alustan kehittämisen tueksi. Valtakunnallisen kristillisen radiokanavan pyrkimyksenä laajentaa uudella palvelulla kanavan potentiaalista yleisöä nykyistä nuorempiin ikäryhmiin.

– Median käyttöön liittyvät kulutustottumukset ovat muuttuneet. Sisältöjä etsitään yhä useammin suoratoistopalveluista, ja niitä katsellaan ja kuunnellaan silloin kuin itselle parhaiten sopii. Audiolla on nyt erityinen noste, siitä ovat todisteena äänikirjojen ja podcast-sarjojen suosio, Kortelainen toteaa.

TNS Kantarin kyselytutkimuksen tulokset kertovat, että kristilliseltä nettipalvelulta toivotaan sisältöjä, jotka auttavat ihmisiä heidän arjessaan ja elämänhallintaan liittyvissä kysymyksissä. Palvelun odotetaan tarjoavan tukea elämänkriiseihin, lastenkasvatukseen, parisuhteeseen sekä oman elämän merkityksen löytämiseen.

Myös keskustelut kristinuskon ydinasioista ja Raamatun keskeisen sanoman avaaminen selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla kiinnostaisi TNS Kantarin kyselytutkimuksen tulosten perusteella huomattavaa osaa suomalaisista. Lisäksi hengellisten kesätapahtumien suorilla lähetyksillä ja radioitavilla tai videoitavilla konserteilla on tutkimuksen perusteella kysyntää.

– Dei Plus avaa ikkunoita tämänkaltaisiin sisältöihin. Vuoden mittaan kattaus monipuolistuu, ja kehitämme palveluun uusia toiminnallisuuksia. Radio ja sen ympärille rakentamamme vuorovaikutus kuulijoihin pysyvät totta kai vahvasti mukana, sillä monelle tutut juontajat ovat kuin ystäviä, ohjelmajohtaja Kai Kortelainen tietää.

Osa Radio Dein ohjelmista on aiemmin ollut kuunneltavissa Radio Dein verkkosivuilla. Tästä viikosta alkaen sisällöt keskitetään Dei Plussaan. Samalla tarjonta laajenee merkittävästi. Sovellukseen kootaan ajankohtaisen sisällön ohella suosittuja sarjoja vuosien varrelta.

Sisällöt jaotellaan palveluun teemoittain. Erityistä huomiota sovelluksen suunnittelussa pyritty kiinnittämään sen hakuominaisuuksiin. Käyttäjä voi merkitä lempiohjelmiaan omiksi suosikeikseen ja saa halutessaan ilmoituksen, kun omasta suosikkisarjasta on ilmestynyt palveluun uusi jakso.

Dei Plus -sovellus on ladattavissa puhelimeen tai tabletti Googlen Play Kaupasta ja Apple Storesta. Palvelua voi käyttää myös kaikilla yleisimmillä internet-selaimilla osoitteessa www.deiplus.fi.

Lisätietoja:

Radio Dein ohjelmajohtaja Kai Kortelainen, kai.kortelainen@radiodei.fi, puh. 044 261 7841

Radio Dei on Suomen ainoa valtakunnallinen kristillinen radioasema ja maamme tunnetuin kristillinen media. Kanavaa kuuntelee viikoittain 150.000 ja vähintään kerran kuukaudessa yli 300.000 suomalaista. (KRT joulukuu 2018-marraskuu 2019, TNS Gallup 27.5.2014)