Podcastit ja radiomainokset saavat oman palkintonsa

RadioMedia ry lanseeraa Täry-nimisen palkinnon, joka käynnistää kaupallisen radioiden kattojärjestö RadioMedian 35v-juhlavuoden. Täry on ensimmäinen radiossa ja radioyhtiöiden audioalustoilla esitettäville podcasteille ja radiomainoksille tarkoitettu tunnustus. Neljä kertaa vuodessa järjestettävä Täry haluaa antaa tunnustusta yhä monipuoliseksi käyvemmälle ääniviestinnän kentälle.

Ensimmäinen Täry-palkinto jaetaan 20.6.2019. RadioMedia ry:n toimitusjohtaja Stefan Möller kertoo uuden palkinnon heijastavan nopeasti muuttuvaa mediakenttää.

“Haluamme myös uudempien ääniviestinnän tapojen saavan ansaitsemaansa jatkuvaa tunnustusta. On tärkeää, että ansioituneita töitä voidaan huomioida mahdollisimman reaaliaikaisesti, mistä syystä palkinto jaetaan neljä kertaa vuodessa. Palkitsemalla korkealaatuisia töitä haluamme kannustaa ääniviestinnän tekijöitä luomaan jatkuvasti uutta, tasokasta sisältöä ”, kertoo Möller.

Möllerin mukaan ääni viestinnän muotona on yhtä lailla monipuolistunut ja elänyt nykyajassa kuin kuvakin. Tästä esimerkkinä ovat podcastit, joita tuoreen tutkimuksen mukaan kuuntelee jo noin miljoona suomalaista kuukausittain. Radion asema mediana on pysynyt Suomessa vahvana vuosien ajan ja se tavoittaa viikoittain 92 % prosenttia suomalaisista.

Ylituomari valitsee palkinnonsaajan

Täry-palkintoa voivat hakea kaikki Suomessa tuotetut radio- ja audiomainokset ja podcastit, jotka on ensiesitetty tai julkaistu palkisemiskauden aikana. Palkinnonsaajan päättää joka palkitsemiskaudella vaihtuva ylituomari. Ensimmäisen palkinnon jakaa Suurella journalistipalkinnolla palkittu toimittaja Jani Halme.

“Radiolla menee upeasti. Mainosmyynti kasvaa ja podcastaajat ovat kaupungin kuohukermaa. Siksi on hienoa, että radiomainontaan kiinnitetään tällä uudella kisalla yhä enemmän huomiota. Jos jossain, niin juuri radion puolella kuulija pääsee ilahtumaan mainonnansuunnittelijan virkeästä mielikuvituksesta. Ja vieläpä mainostajan kannalta tuloksellisesti”, sanoo Jani Halme

Palkinnon tuomarointikriteerit ovat muun muassa erottuvuus ja mieleen jäävyys, kyky viestiä podcastin tai mainoksen haluttua sanomaa, äänimaisema ja käsikirjoitus.

Ehdolla ensimmäisen Täryn voittajaksi ovat:

  • Toisinajattelijat – podcast
  • Ukkopro.fi -radiomainos
  • Hovimuusikko & Superjarvinen – TI Suomi
  • Euroopan omistaja, Miki Liukkonen
  • Basson Aamulinjan ohjelmaosioiden äänituotanto

Lisätiedot:

Stefan Möller

Toimitusjohtaja, RadioMedia ry

stefan.moller@radiomedia.fi,  0400 508 877