Paikallisen paluu: Radio Rex aloittaa lähetykset perjantaina

Sanomalehti Karjalaisen omistukseen vuonna 2018 siirtynyt radiokanava palaa kokonaan maakunnalliseksi toimijaksi. Uuden kanavan lähetykset tehdään kokonaan paikallisesti.

Pohjois-Karjalassa kuuluvan Radio Rexin lähetys alkaa perjantaina 17. huhtikuuta kello 6 Liina Mustosen luotsaamalla Rexin Aamulla. Kello 10-11 kuullaan kuuntelijoiden toiveita, ja Rexin Keskipäivässä viihdyttää tuttuun tapaan Johanna Hautasaari.

Alkuiltojen erikoisohjelmat jatkavat toistaiseksi, ja ohjelmakartalle rakennetaan myös lisää sisältöjä. Nykyiset lähetystaajuudet säilyvät ennallaan, ja radiota voi kuunnella lisäksi verkossa. Tosin kanava on syytä hakea uudelleen niin sanotun striimausosoitteen vaihduttua.

– Aamulähetykset alkavat arkisin kuudelta, ja Karjalaisen toimitus toimittaa meille uutiset jatkossakin myös koti- ja ulkomaan osalta. Viikonloppujen ohjelmistossa muutos ei juurikaan näy, vaan Lauantaitanssit, Kirpputori ja Muista minua -onnittelut pysyvät tutuilla paikoillaan. Myös Esan Tilkkutäkki jatkuu sunnuntaisin. Sunnuntaina kuullaan jatkossa myös paikallisuutisia, radiotoimialan päällikkö Liina Mustonen kertoo.

– Musiikista on paljon kysytty, ja jatkossa soitamme päivän hittien ohella myös englanninkielistä uutta ja vanhaa musiikkia, finnhitsejä sekä paljon pyydettyä paikallisten artistien musiikkia, Mustonen jatkaa.

Mustonen kertoo, että uusi logo on Karjalaisen graafikon Heikki Kotilaisen suunnittelema, ja siinä on nähty muun muassa lähetysmasto säteineen ja R-kirjain.

– Minusta siinä on kunnianosoitus Joensuun ensimmäiselle paikallisradiolle, Radio Jokisen ensimmäisessä logossa laulaneelle hanhelle. Radiolaisten kesken logo on saanut jo lempinimen Tirppa, Mustonen tuumaa.
 

Lähde: Karjalainen