Paikallinen Radio Kuopio aloitti lähetykset 4.12.2013

Kuopiossa aloitti keskiviikkona 4.12.2013 toimintansa uusi paikallinen radiokanava. Radio Kuopion kuuluvuusalueella asuu vakituisesti noin 200 000 ihmistä. Kuopiossa kanava kuuluu taajuudella 95,6, Varkaudessa taajuudella 104,0 ja Siilinjärvellä sekä Nilsiässä taajuudella 89,3.

Juonnettu lähetys alkaa jokaisena arkipäivänä klo 6.30 ja jatkuu kello 18 saakka. Monipuolinen musiikkitarjonta soi kanavalla ympäri vuorokauden. Vuonna 2014 alkavat myös juonnetut lauantailähetykset. Radion ohjelmistoon kuuluvat lisäksi uutiset ja jutut paikallisista teemoista sekä tapahtumista. Myös studiovieraita ja erilaisia teemaohjelmia on luvassa.

Radio Kuopion tiimin muodostavat tuottaja Mari-Anne Lindroth, joka siirtyy takaisin radiomaailmaan printtimedian puolelta sekä näyttelijä Antti Launonen, joka tunnetaan muun muassa Salatuista Elämistä sekä Kuopion kaupunginteatterin lavalta. Mukana remmissä on lisäksi koomikkopappi Sampsa Simpanen. TV- ja radiomaailman monitoimimies Timo Ripatti tuo joukkoon pitkän linjan osaamista ja alueen tuntemusta. Vankkaa kokemusta paikallisradiorintamalta on myös joukon konkarilla, Olli Hauhiolla. Kanavan taustalla vaikuttaa monille tuttu, yli 20 vuoden kokemuksella Savossa radiotyötä tekevä Mika Aro.