Olli Halosen Pohjola palkittiin Kuukauden radiobiisiksi tammikuussa

Vuoden 2022 ensimmäinen Kuukauden radiobiisi -palkinto myönnettiin Olli Halosen Pohjola -kappaleelle. Biisi tavoitti kuulijoita yhteenlaskettuna 16 miljoonaa kertaa radioiden kautta tammikuun aikana.

”Tämä oli se unelma, joka tuntui täysin saavuttamattomalta, ja mietin usein millaista musiikkini tulisi olla, jotta voisin päästä radiosoittoon. Lopulta siihen riitti rehellisyys; ole oma itsesi ja tee itsellesi rehellistä musiikkia”, kertoo laulaja-lauluntekijä Olli Halonen.

Kappaleensa itse säveltävällä ja sanoittavalla Halosella on pitkä tausta musiikin parissa. Hänen kirjoittamansa laulut saavat vaikutteita artistin omasta ja lähipiirin elämästä. Pohjola-biisin tekijänä on Halosen lisäksi myös tuottaja Mika Laakkonen, joka toinen biisin säveltäjistä. Pohjola julkaistiin singlenä toukokuussa 2021 ja se sai syksyn aikana suurta nostetta niin radioissa kuin muissakin musiikkipalveluissa. Vuoden vaihtuessa se olikin kovin radiohitti.

”Olen todella kiitollinen, että juuri Pohjolasta tuli ensimmäinen hittini. Juuri siitä kappaleesta, joka syntyi tarpeesta olla itselleen rehellinen. Se on opettanut minua luottamaan itseeni, ja tämä opetus tulee varmasti auttamaan minua paljon tulevaisuudessakin. Toivottavasti Pohjolan tarina voi auttaa muitakin musiikintekijöitä olemaan rehellisiä itselleen. Se ei ole helppoa, mutta se on välttämätöntä”, Olli Halonen sanoo.

Kuukauden radiobiisi – tammikuu 2022 TOP3 (suluissa tavoittavuudet):

  1. Olli Halonen – Pohjola (16,0 miljoonaa)
  2. Ed Sheeran – Shivers (14,0 miljoonaa)
  3. Adele – Easy On Me (13,8 miljoonaa)

RadioMedia myöntää Kuukauden radiobiisi -palkinnon kuukausittain eniten suomalaisia tavoittaneelle radiokappaleelle. Palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2019. Soittotilastot perustuvat Radiomonitor-palvelun keräämään kuukausidataan kattaen kaikki suomalaiset radiokanavat.