Myös Basso soi nyt aurinkoenergialla

”Jokaisen toimialan on mietittävä energiaratkaisujensa järkevyyttä, niin myös media-alan. 
On helppoa olla ylpeä siitä, että Bassolla aurinko pitää biisit soimassa ja radion pyörimässä. Aurinkohan on tunnetusti aika stydi voimala, eli niin sanotusti virtaa riittää kyllä,  sanovat Basson Hikisen iltapäivän juontajat Tuomas ”Tuke” Tuomi Nikula ja Jussi ”Jusa” Urpalainen yhtiön tiedotteessa.

Basso on toinen Bauer Median radiokanavista, joka käyttää studionsa sähkön tuottamiseen aurinkoenergiaa. Radio Novan, studio on pyörinyt aurinkosähköllä vuodesta 2019 lähtien.

Uusiutuvan energiamuodon käyttäminen on osa Bauer Median jo aiemmin alkanutta, kokonaisvaltaista vastuullisuusajattelua ympäristön puolesta. Basson ja Radio Novan studioiden käyttämän sähkön tuottaa Helsingin Kaapelitehtaan katolla sijaitseva, erityisellä ohutkalvopaneelitekniikalla toimiva aurinkoenergiavoimala, joka vuoden aikana tuottaa aurinkosähköä noin 20 000 kilowattituntia.

Aurinkosähköllä tuotetun energian lisäksi siirtotekniikkaan, radiomastoihin sekä tarvittaessa lisäenergiana käytetään perinteistä sähköä.

Vuonna 2019 Bauer Medialle myönnettiin kansainvälisen ympäristöjärjestön WWF:n arvostettu Green Office -sertifikaatti, jonka edellytyksenä on sitoutua toimimaan vastuullisesti ja huomioida ympäristöasiat päivittäisessä toiminnassa.

Vuoden 2022 alussa Bauer Media lanseerasi oman, 1000 vihreää tekoa -hankkeen, jonka tarkoituksena on saada koko henkilökunta ja sidosryhmät pohtimaan sekä kokeilemaan, 
kuinka omaa tekemistä voisi entistä enemmän ohjata kohti ympäristön kannalta kestävämpiä ratkaisuja. Hankkeen etenemistä seurataan kuukausitasolla.

Lähde: Bauer Media