Marianne Bugge Zederkof on Euroopan radioliiton AER:n uusi pääsihteeri

Edunvalvonta
30.11.2022

Euroopan radioliiton AER:n (The Association of European Radios) ylimääräinen liittokokous valitsi 29.11.2022 DanskeMedierin johtajan Marianne Bugge Zederkofin liiton pääsihteeriksi.

Pääsihteerinä tanskalainen Marianne Bugge Zederkof auttaa ohjaamaan AER:n edunvalvontatyötä kaupallisen radiosektorin puolesta. Marianne työskentelee yhdessä AER:n suomalaisen presidentin Stefan Möllerin ja Brysselin AER:n toimiston johtajan Francesca Fabbrin kanssa lobbauksen, politiikan ja viestinnän parissa.

AER:n aiempi pääsihteeri Matt Payton (UK) ja Radiocentren yhteiskuntasuhteiden johtaja nimitettiin hiljattain Radiocentre UK:n uudeksi toimitusjohtajaksi ja samalla Payton ehdotti hallitukselle, että hänen tilalleen valitaan uusi pääsihteeri. Matt jatkaa AER:n hallituksessa ja hänen varajäsenenään toimii Radiocentren uusi yhteiskuntasuhteiden johtaja Michael Ireland.

Marianne Bugge Zederkof kommentoi nimitystään: ”Olen ylpeä siitä, että AER:n hallitus on pyytänyt minua ottamaan vastaan ​​pääsihteerin tehtävät Matt Paytonilta. Matt on tehnyt poikkeuksellisen hyvää työtä, ja aion jatkaa hänen työtään. Radio on luotettavin media, ja meidän on rakennettava sen varaan maailmassa, missä suuret teknologia-alustat toimivat sekä audion jakelijoina, mainosvälineenä että portinvartijoina, mikä estää liiketoimintamallia läpinäkymättömällä ja hallitsevalla tavalla.”

”AER on vahva ja relevantti organisaatio, mutta meidän on kasvattava ja laajennettava voidaksemme jatkaa tarvittavia taisteluita sananvapauden, tasavertaisen pääsyn markkinoille ja radion suojelemiseksi muuttuvassa digitaalisessa ympäristössä. Monet muut mediaorganisaatiot jakavat AER:n tavoitteet, ja mielestäni meidän on tehtävä entistä tiiviimpää yhteistyötä muiden organisaatioiden ja elinkeinoelämän elinten kanssa suojellaksemme sisältöämme, pitääksemme äänemme kuuluvina ja työmme laajana Euroopan parlamentissa, Euroopan komissiossa ja Euroopan parlamentissa”, Marianne kertoo.

Stefan Möller, RadioMedia Finlandin toimitusjohtaja ja AER:n presidentti lausui kiitokset Matt Paytonille hänen erinomaisesta panoksestaan ​​kukoistavan kaupallisen radioalan edistämisessä Euroopassa ja erinomaisesta työstä AER:n pääsihteerinä ja toivotti samalla lämpimästi tervetulleeksi hänen seuraajansa Marianne Bugge Zederkofin.

Möller kommentoi: ”Marianne tuntee AER:n ja tehtävämme läpikotaisin. Hänen asiantuntemuksensa ja persoonallisuutensa takaavat, että AER tulee jatkamaan Mattin tekemää tehokasta ja menestyksellistä työtä.”

Matt Payton (Radiocentre, UK) sai vilpittömät kiitokset AER:n jäseniltä hänen poikkeuksellisesta panoksestaan ​​AER:n päivittäisessä lobbauksessa ja johtamisessa.

Matt kommentoi :”On ollut ilo ja etuoikeus edustaa kaupallista radiota Euroopan tasolla viimeisen kolmen vuoden aikana. Odotan innolla, että voin jatkaa AER:n työn tukemista Mariannen kanssa uutena pääsihteerinämme”

AER:n ylimääräinen liittokokous valitsi Luka Duricin (HRF, Kroatia) AER:n uudeksi varapuheenjohtajaksi. Samalla uudistettiin AER:n Excecutive Commitee uusilla jäsenillä.

AER:n Excecutive Commitee ylimääräisen liittokokouksen jälkeen:

Stefan Möller (Suomi) – President
Marianne Bugge Zederkoff (Tanska) – Secretary General
Corinna Drumm (Itävalta) – Vice President
Daniela Beaujean (Saksa) – Vice President
Luka Duric (Kroatia) – Vice President
Matt Payton (UK) – jäsen (varalla Michael Ireland)
Phil Pilcher (UK) – jäsen ja edustaa hallituksessa BauerMedia Puola, Norja, Ruotsi ja Slovakia -valittiin Richard Dawkinsin tilalle.
Elena Cappucio (Italia) jäsen
Kostas Fotopoulus (Kreikka) – jäsen
Julian Velasco Mielgo (Espanja) – jäsen – valittin Javier Augustin tilalle
Jurg Bachmann (Sveitsi) – jäsen
John Purcell (Irlanti) – jäsen – valittiin Lisa Ni Choisdealbhan tilalle
Tamara Chigogidze (Georgia) – jäsen
Kevin Moignoux (Ranska) – jäsen
Phillipe Zahno (Sveitsin ranskankieliset asemat) – jäsen
Ford Ennals (UK) – CRA Australia (kannatusjäsen) valittiin Joan Warnerin tilalle

AER on Brysselissä toimiva liitto, joka edustaa yli 5000 kaupallista radiota EU-maissa. AER:n päätavoitteena on kehittää ja parantaa kaupallista radiotoimintaa ja varmistaa oikeudenmukainen taloudellinen toiminta alalla. AER seuraa tiiviisti EU:n toimia median, televiestinnän ja kaupallisen radion aloilla edistääkseen, rikastaakseen ja kehittääkseen radiosektoria.