Lauri Tähkän Palavaa vettä rikkoi radioennätyksen – Lähes kymmenvuotinen putki katkesi

Lauri Tähkän Palavaa Vettä -kappale teki viime viikolla suomalaisen musiikin historiaa. Palavaa vettä saavutti 14 viikon yhtäjaksoisen ajan radioiden soittolistojen ykköstilan, syrjäyttäen näin Jenni Vartiaisen vuonna 2010 takoman ennätyksen, kun jättihitti Missä muruseni on oli soittolistojen suosikki 13 peräkkäisen viikon verran.

Kuultuaan ennätyssaavutuksesta Lauri Tähkä hehkuttaa tunnelmiaan uskomattoman upeiksi.

“Tuntuu mielettömän hyvältä, että Palavaa vettä menestyy näin ennätyksellisellä tavalla. En voi olla kuin kiitollinen, ja kiittää kuulijoita sekä tietenkin kaikkia kappaletta soittaneita radioita.”

Tähkä kertoo, että erityisen ainutlaatuiseksi saavutuksen tekee se, että suurhitti oli vähällä jäädä kokonaan julkaisematta.

“Palavaa vettä meinasi jäädä pöytälaatikkooni, joten siitäkin syystä tunne on nyt ihan mieletön. Tällaisia biisejä ei kuitenkaan pysty tekemällä tekemään, vaan ne tulevat jos ovat tullakseen. Minulle on todella tärkeää, että pystyn koskettamaan ihmisiä lauluillani”, Tähkä paljastaa.

“Musiikin pitää antaa voimaa pärjätä”

Nelonen Median musiikkijohtaja Mikko Koivusipilä ymmärtää hyvin, miksi Tähkän Palavaa vettä on löytänyt tiensä yleisön sydämiin ennätysmäisellä tavalla.

 “Palavaa vettä -biisissä on hieno sävellys ja Laurin intensiteetti ja läsnäolo kappaleessa on käsin kosketeltava. Kotimaisessa musiikissa kappaleen sanoman on pystyttävä koskemaan kuulijan surua tai iloa sekä tuomaan lohtua ja toivoa.”

Koivusipilä yhtyy Tähkän näkemykseen, että raivatakseen tiensä suuren yleisön rakastamaksi kestosuosikiksi kappaleessa täytyy olla taidokkaan sävellyksen ja mieleenpainuvan kertosäkeen lisäksi merkitystä kuulijalle.

“Tässä vaatimusten täyttämässä arjessa ihmiset haluavat löytää musiikista itsellensä voimaa pärjätä. Siksi hyvän sävellyksen ja suuren kertosäkeen lisäksi kappaleessa täytyy olla sanoitus, josta voi löytää merkitystä omaan elämään.“

Palavaa Vettä on myös voittanut RadioMedian lanseeraaman Kuukauden radiobiisi -palkinnon neljä kertaa peräkkäin helmikuussa, maaliskuussa, huhtikuussa ja toukokuussa. Kuukauden radiobiisi -tunnustus annetaan kappaleelle, joka on tavoittanut eniten suomalaisia kaikissa suomalaisissa radioissa kuukauden aikana.

Palavaa Vettä -kappaleen sävellyksestä vastasivat Lauri Tähkä sekä Arto Tuunela. Sanoittajana oli Timo KiiskinenJukka Immonen toimi biisin sovittajana sekä tuottajana. Tähkää edustaa levy-yhtiö Warner Music Finland.

Kuva: Emmi Moilanen