KUUMAA:n Tulipalo sai vuoden ensimmäisen Kuukauden radiobiisi -palkinnon

Vuoden 2023 ensimmäinen Kuukauden radiobiisi -palkinto myönnettiin KUUMAA-yhtyeen esittämälle Tulipalolle, joka tavoitti radioissa soitetuista biiseistä eniten yleisöä tammikuussa.

Viime kesänä julkaistuTulipalo nousi syksyllä radiossa esitetyimpien biisien joukkoon. Tulipalo sijoittui marraskuussa Kuukauden radiobiisi -listan kolmanneksi ja joulukuussa biisille tuli toinen sija vain pienellä marginaalilla ensimmäiseen verrattuna.

Tammikuussa 2023 Tulipalo nousi kirkkaimmalle pallille saaden samalla KUUMAA-yhtyeen ensimmäisen Kuukauden radiobiisi -palkinnon. Viimeisen kolmen kuukauden aikana Tulipalo on tavoittanut yhteenlaskettuna melkein 60 miljoonaa kertaa yleisöä radioiden kautta.

Tulipalo-biisi kertoo kahden ihmisen välisestä ylitsepääsemättömästä vetovoimasta, joka ei ota sammuakseen, vaikka kuinka yrittäisi.

Kappale maalaa kuvan hahmoista, jotka kohtaavat pimenevässä yössä ja luopuvat jälleen yrityksistä pysyä erossa toisistaan. He ovat vanhoja tuttuja ja ikuisia kompastuskiviä toisilleen.

Kirjoitimme biisin Jonas Olssonin ja rumpalimme Jonttu Luhtavaaran kanssa, jotka myös tuottivat kappaleen. Kannen suunnitteli basistimme Aarni Soivio ja kuvan nappasi keikkakuskimme Konsta Viipuri. Tulipalo syntyi rauhassa ja rivi kerrallaan: sitä on äänitetty Kirkkonummella, Porvoossa, Mäntyharjulla ja Helsingissä. Nyt se on valmis soimaan kaikkialla. Yhtyeemme on onnellinen ja ylpeä!” kertoo bändin solisti Johannes Brotherus.

Modernia poppia soittava KUUMAA on muutamassa vuodessa noussut yhdeksi maan kuumimmaksi yhtyeeksi. Tulipalo-biisin menestyksen lisäksi yhtye on ollut viime aikoina vahvasti esillä uudella kappaleellaan ”Ylivoimainen”, joka on ehdokkaana Euroviisuihin tähtäävässä Uuden Musiikin Kilpailussa.

Kuukauden radiobiisi TOP3 tammikuu 2023 (yhteenlaskettu tavoittavuus)

1. KUUMAA – Tulipalo (21,9 miljoonaa)
2. David Guetta & Bebe Rexha – I’m Good (Blue) (21,6 miljoonaa)
3. Lewis Capaldi – Forget Me (17,5 miljoonaa)


>> Kuukauden radiobiisi -palkitut

RadioMedia myöntää Kuukauden radiobiisi -palkinnon kuukausittain eniten suomalaisia tavoittaneelle radiokappaleelle. Soittotilastot perustuvat Radiomonitor-palvelun keräämään kuukausidataan kattaen kaikki suomalaiset radiokanavat.