Kuukauden radiobiisi -palkinto helmikuussa Ed Sheeranille

Ed Sheeranin Shivers-kappale palkittiin helmikuussa Kuukauden radiobiisiksi. Sheeran on ainoa kansainvälinen artisti, joka on saanut Suomessa kolme Kuukauden radiobiisi -palkintoa.

Sheeran on syöksynyt biiseillään suoraan suomalaisten radionkuuntelijoiden sydämiin. Viime syksynä julkaistu Ed Sheeranin esittämä Shivers-kappale oli jo tammikuussa lähellä voittaa Kuukauden radiobiisi -palkinnon, kun se sijoittui toiseksi Kuukauden radiobiisiksi palkitun Olli Halosen Pohjola-kappaleen perään. Helmikuussa sijoitukset menivät toisinpäin ja Shivers meni ykköseksi.

Ed Sheeranin toinen viime vuonna julkaistu hittibiisi, Bad Habits, palkittiin viime vuonna kahteen kertaan Kuukauden radiobiisiksi. Se oli myös ensimmäinen ulkomaalaisen artistin esittämä kappale, jolle myönnettiin Kuukauden radiobiisi-palkinto vuoden 2019 jälkeen.

Kuukauden radiobiisi helmikuu 2022 (suluissa tavoittavuudet radiossa)

  1. Ed Sheeran – Shivers (14,7 miljoonaa)
  2. Olli Halonen – Pohjola (14,4 miljoonaa)
  3. Juha Tapio – Valitsisin sut (12,7 miljoonaa)

Shivers-kappaleen tekijöinä ovat olleet Steve Mac, Ed Sheeran, Johnny McDaid ja Kal Lavelle, jotka ovat kirjoittaneet biisin sanat. Biisin tuottajina ovat olleet Ed Sheeranin lisäksi FRED & Steve Mac.

RadioMedia myöntää Kuukauden radiobiisi -palkinnon kuukausittain eniten suomalaisia tavoittaneelle radiokappaleelle. Palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2019. Soittotilastot perustuvat Radiomonitor-palvelun keräämään kuukausidataan kattaen kaikki suomalaiset radiokanavat.