Kuka on suomalaisten suosituin radiojuontaja ja radio-ohjelma? RadioGaalan äänestys nyt käynnissä

Tapahtumat
6.2.2023

Viime vuoden suosituimmat valtakunnalliset ja paikalliset radiojuontajat ja -ohjelmat listataan helmikuussa, kun suomalaiset pääsevät äänestämään suosikkejaan RadioGaalan yleisöäänestyksessä. Äänestys on käynnissä 26.2. asti ja voittajat julkistetaan RadioGaala-tapahtumassa 31.3.

Radion suosikkijuontajien ja -ohjelmien äänestys kiinnostaa suomalaisia: viime vuoden äänestyksessä annettiin yli 100 000 ääntä. Radiota kuunnellaan muuttuneessa mediaympäristössä edelleen todella paljon ja se tavoittaa viikkotasolla n. 70 % kaikista suomalaisista. Tämän vuoden äänestykseen odotetaan myös runsasta osanottoa.

RadioGaalan äänestyksessä palkitaan voittajat sekä valtakunnallisissa että paikallisissa kategorioissa. Vuoden valtakunnallisen radiojuontaja -palkinnon huimat 11 kertaa voittanut Jaajo Linnonmaa lopetti Aamulypsy-uransa joulukuussa 2022 ja on tässä roolissa ehdolla nyt todennäköisesti viimeistä kertaa. 

”Mediakulutuksen alustojen ja teknologioiden monipuolistuessa laadukkailla sisällöillä ja juontajilla on kasvavan tärkeä rooli”, sanoo RadioMedian toimitusjohtaja Stefan Möller. ”Suomalaisilla radion kuuntelijoilla on jo pitkään ollut vakiosuosikkinsa sekä valtakunnallisella että paikallisella tasolla. Elämme nyt mielenkiintoisia aikoja ja on jännä nähdä pitävätkö vanhat suosikit pintansa tiettyjen ohjelmamuutosten jälkeen.”    

RadioGaalan yleisöäänestyksen voittajat sekä radiotoimialan RadioAwards-palkinnot jaetaan RadioGaala-tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 31.3.2023.

Äänestys on käynnissä osoitteessa radiogaala.fi.  

Lisätietoja

Inka Forss

Projektipäällikkö inka.forss@radiomedia.fi 040 165 7010

Stefan Möller

Toimitusjohtaja stefan.moller@radiomedia.fi 0400 508 877