Kevyt Kanava: Iskelmä Etelä-Savo ja Radio City Etelä-Savo vaihtoivat omistajaa

Iskelmä Etelä-Savon ja Radio City Etelä-Savon omistaja on vaihtunut, kun Länsi-Savo-konserniin kuuluva Järvi-Savon Viestintä Oy myi radioidensa liiketoiminnan Kevyt Kanava -konsernille. Viestintävirasto antoi 7.12. omistajanvaihdoksen vaatiman hyväksynnän.

– Radiotoiminnan luopumisen taustalla on konsernin medialiiketoiminnan osalta keskittyminen sanomalehtien kustantamiseen ja digitaalisen liiketoiminnan kehittämiseen. Konsernin kasvettua voimakkaasti Kaakon Viestintä Oy:n kautta, radioliiketoimintaa ei ole nähty osana mediastrategiaamme ja sitä myötä konsernissamme panostuskohteena, kertoo Länsi-Savo Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Tikka.

Konsernilla on tämänkin jälkeen erittäin kattavat media- ja varhaisjakeluliiketoiminnan palvelut koko Kaakkois-Suomen alueella.

– Vaikka Kevyt Kanava Oy on meitä pienempi yhtiö, on se radiotoimijana puolestaan huomattavasti isompi. Radiot saavat nyt hyvän selkänojan jatkaa ja kehittyä, jatkaa Tikka.

Radion koko henkilökunta jatkaa vanhoina työntekijöinä ja heidän vastuualueensa monipuolistuvat uuden omistajan laajemman radiotoiminnan ansiosta. 

– Radioiden ohjelmisto pysyy entisellään ja niiden rinnalle on tulossa ensi vuonna vielä Kevyt Kanavan kolmaskin radio, toteaa toimitusjohtaja Hannu Harju.

Kevyt Kanava -konserni on Suomen suurin henkilöomistuksessa oleva radio- ja tv-talo. Sen omistavat Tarja ja Hannu Harju, jotka ovat työskennelleet kaupallisella radioalalla alan alusta alkaen 30 vuotta.

– On hienoa saada radioperheeseemme lisää kaksi vahvaa radiota meille uudelta alueelta, toimitusjohtaja Hannu Harju sanoo tiedotteessa.

– Iskelmä Etelä-Savo on kuuntelijamäärältään alueensa vahvin paikallisradio, jolla on kuuntelijoita lähes kolminkertaisesti seuraaviin radioihin verrattuna. Vuosi sitten perustettu Radio City Etelä-Savo on hyvässä kasvussa ja täydentää Iskelmää erilaisella kohderyhmällään. Meillä on myös Pohjois-Savossa Iskelmä ja Radio City ja kun avaamme näiden rinnalle vielä kolmannen radion muutaman kuukauden päästä kummassakin maakunnassa, niin meillä on samanlainen radiopaketti koko Savossa ja voimme palvella yhtä monipuolisesti kaikkia savolaisia kuuntelijoita ja mainosasiakkaita.

– Olemme hyvin kasvuhakuisia ja tartuimme mielellämme tähän mahdollisuuteen, myyntijohtaja Tarja Harju kertoo. 

– Tämä kauppa on meille luonteva tapa laajentua. Teemme valtakunnallista IskelmäTV Harju & Pöntistä ja nyt kolmeatoista alueellista radiota. Kun aloitamme joka tapauksessa Etelä-Savossa uuden radion lähikuukausina, niin tämä kauppa myös muuttaa oleellisesti sen vaatimia investointeja. Ja mikä tärkeintä, saamme taloomme kokeneen ja alueen hyvin tuntevan henkilökunnan. Henkilökunta ja radiot taas saavat konsernimme tuen ja taustavoimat ja mm. välitettäväkseen mainontaa kaikkialle Suomessa.

Kevyt Kanavan radioiden kuuluvuusalueet kattavat suurimman osan alueesta Pori-Mikkeli-linjalta Levi-tunturille saakka ja useimmat alueet vähintään kahdella radiolla. IskelmäTV puolestaan on lähes valtakunnallinen. Konsernin radiot ja tv tavoittavat säännöllisesti yli 700.000 suomalaista ja yhteistyöradioidensa kanssa yhdessä ne tavoittavat yli kaksi miljoonaa ihmistä.

Lähde: Kevyt Kanava