Kaupallisen radion Hall of Fame vahvistui tänään neljällä uudella nimellä

RadioMedian hallitus on tänään nimittänyt neljä uutta radioalaan omalla panoksellaan merkittävästi vaikuttanutta henkilöä kaupallisen radion Hall of Fameen.

Hans Edin aloitti radiouransa Radio Ykkösessä vuonna 1985 eli hän on vaikuttanut kaupallisessa radiossa sen koko historian ajan. Radio Ykkösestä Edin siirtyi myöhemmin Nelosen edeltäjän PTV:n toimitusjohtajaksi. Ensin Nelonen Median myynti- ja markkinointijohtajana ja myöhemmin liiketoimintajohtajana hän oli keskeisessä roolissa mm. Nelosen radioiden synnyssä. Edin on myös vaikuttanut RadioMedian hallituksessa.    

Jukka Lintula toimi 1986-2011 SBS Discovery Radion varatoimitusjohtajana ja toimitusjohtajana Radio 957:ssa, jota pidetään yhtenä kaupallisen radion kirkkaimmista tähdistä käyttökatteella mitattuna. Lintula oli keskeisessä roolissa mm. Iskelmän-ketjun synnyssä ja sen laajentamisessa.

Tuula Kallio näki pitkäaikaisena mediatoimisto Dagmarin toimitusjohtajana kaupallisen radion kehittymisen sen alusta asti. Kalliolla oli tärkeä rooli kaupallisen radion myynnin ammattimaistumisessa ja hän oli aktiivinen ja tiukka sparrauskumppani koko toimialalle. Hän auttoi monia ymmärtämään uskottavan tutkimusdatan tärkeyden ja sen, että  hinnoittelumallien tulee olla tiukasti perusteltuja.

Hannu Hannula vaikutti pitkään Digitassa ja häneen henkilöityi vahvasti se miten lähetyspalveluita myytiin kaupalliselle radiolle. Hannulalla oli myös tärkeä rooli Viestintäviraston suuntaan toimivien ja tehokkaiden lähetystekniikkaverkostojen luonnissa, muun muassa parhaan kuuluvuuden mahdollistamien optimaalisten mastopaikkojen määrittelyssä. Hannula teki yli 30-vuotisen uran alalla ja toimii nyt eläkkeellä ollessaan Radio- ja TV-museosäätiön asiamiehenä Lahdessa.

Kaupallisen radion Hall of Fameen nimitettävä henkilö on merkittävällä tavalla jättänyt jälkensä kaupallisen radion historiaan eikä enää nimityshetkellä työskentele kaupallisella radiotoimialalla. Nimitetty henkilö on voinut työskennellä radioyhtiössä, virkamiehenä tai roolissa, joka liittyy vahvasti kaupalliseen radiotoimialaan.