Kaiku-radiomainoskilpailu: vuoden paras radiomainos on Seiskan Sananen viikonvaihteeksi – Hesburger vuoden radiomainostaja

Tapahtumat
16.3.2023

Suomen merkittävimmän radiomainoskilpailun, Kaikun, voittajat julkistettiin eilen illalla. KaikuGaalassa palkittiin viime vuoden parhaat mainokset kahdeksassa eri kategoriassa. Tuotteet-kategorian voittanut Seiskan ”Sananen viikonvaihteeksi” palkittiin kilpailun Grand Prix -pääpalkinnolla. Vuoden radiomainostajan palkinnon vastaanotti Hesburger.

Tämän vuoden Kaiku-kilpailuun ilmoitettiin yhteensä 139 radiomainosta, joista markkinoinnin, mainonnan ja viestinnän ammattilaisista koostuva tuomaristo valitsi kahdeksan eri kategorian voittajat. Palkinnot jaettiin myös Vuoden radiomainostajalle, Vuoden ääninäyttelijälle, Vuoden tuotantoyhtiölle, Vuoden mainostoimistolle sekä Vuoden mediatoimistolle. Seela Sella ja Juha Hyppönen saivat elämäntyöpalkinnot pitkäaikaisesta työstään radiomainonnan hyväksi.

”Tämän vuoden Kaiku-kisaan lähetettyjen töiden taso vaihteli melkoisesti, joten joukosta erottui selkeä parhaimmisto, joissa korostuivat insight, hieno käsikirjoitus ja laadukas tuotanto. Mielenkiintoisen ja värikkään keskustelun jälkeen tuomaristo olikin ilahduttavan yksimielinen voittajista”, tuomariston puheenjohtaja, Folk Finlandin toimitusjohtaja, Pia Dahlman sanoo. ”Grand Prixin voittanut Seiskan spotti oli kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas. Onko mitään vetoavampaa kuin brändi, joka uskaltaa nauraa itselleen? Ja tekee sen vielä niin, että kaikkia muitakin naurattaa. Varsinkin tänä aikana, kun me kaikki kaipaamme jotain, joka saa hymyn huulille.”

Seiskan Grand Prix -voittajamainos vakuutti koko Kaiku-tuomariston, jonka voittajaperusteluissa luki: ”Kukaan tuomariston jäsenistä ei tunnusta olevansa kohderyhmää. Pois se meistä! Voittajatyö onnistui silti uiskentelemaan jokaisen raatilaisen sydämeen kuin ökylohi konsanaan. Tämän vuoden Grand Prix -kampanja pystyi tekemään maan tunnetuimmasta ennakkoluulomediasta sivistyksellisesti ja kultivoidusti, jopa ylevästi hauskaa mainontaa. Oivaltava ja hauska työ muuttaa mielikuvaa ja matematiikkaa: nimittäin ennen seiska oli seiska, nykyään seiska on kymppi.”

Vuoden radiomainostaja on Hesburger!

KaikuGaalassa palkittiin myös koko vuoden paras radiomainostajataho. Tänä vuonna tämän kunnian sai Hesburger ansiokkaasta audion hyödyntämisestä koko vuoden aikana. Hesburger on tehnyt radiomainontaa säännöllisesti jo vuosien ajan.

”Hesburgerin uusien tuotteiden tullessa myyntiin meille on äärimmäisen tärkeää tavoittaa mahdollisimman iso määrä ihmisiä välittömästi ja kustannustehokkaasti. Radio on osoittautunut meille toimivaksi massamediaksi”, kommentoi markkinointipäällikkö Pauliina Fredriksson. ”Radiossa viritämme ajatuksen päivän hampurilaisesta jo aamutuimaan, toistamme viestin ennen lounastaukoa ja muistutamme herkuistamme uudelleen vielä ennen kuin iltanälkä alkaa kurnia vatsan pohjassa. Tarkkaan mietityllä äänimaailmalla herätämme kuulijassa hampurilaisen kaipuun niin, että ruoan tuoksun voi melkein aistia.”

Kaiku-kilpailun voittajat:

Grand Prix:
Seiska – Sananen viikonvaihteeksi (Ivalo Creative, Ivalo Visions)

Tuotteet-kategorian voittaja:
Seiska: Sananen viikonvaihteeksi (Ivalo Creative, Ivalo Visions)

Palvelut-kategorian voittaja:
K-Auto: K-Lataus – Täälläkin on yksi (Wörks, Miracle Sound, ToinenPHD)

Yhteiskunnallinen-kategorian voittaja:
Veikkaus: Maailma tarvitsee enemmän pukukoppihenkeä -sarja (Miltton, El Camino Helsinki ja Zebra, Dagmar)

Musa / jingle-kategorian voittaja:
Huippukiva.fi: Kohti huippua (immersive) (Bauer Media)

Yrityskuva-kategorian voittaja:
Varuste.net: Parempia valintoja (Superson, Miracle Sound, OMD Finland)

Teho-kategorian voittaja:
Bauer Media: Puuttuva pala: Audio Branding (Bauer Media, Wörks)

Kaiku-taulu, paikallinen:
HSL: ”Mitta täynnä” (Sherpa, Toast, Dagmar)

Kaiku-taulu, yritysvastuu
K-Ruoka: Vinkit valintoihin -sisältökokonaisuus (Kesko, Nanoverse)

Kunniamaininta:
Radio Rock: Energiasäästövinkit (Nelonen Media)

Vuoden radiomainostaja:
Hesburger

Vuoden mainostoimisto:
Ivalo Creative

Vuoden tuotantoyhtiö:
Miracle Sound

Vuoden mediatoimisto:
ToinenPHD

Vuoden ääninäyttelijä:
Ella Pyhältö

Kultainen mikki -elämäntyöpalkinto:
Seela Sella
Juha Hyppönen

Kilpailun tuomaristo

KaikuGaalan kuvat 16.3.2023 (kuvat Juho Kuva)

Kaiku-radiomainoskilpailun nettisivut

Lisätietoja

Inka Forss

Projektipäällikkö inka.forss@radiomedia.fi 040 165 7010