Jesse Kaikuranta tyhjensi palkintopöydän Iskelmä Gaalassa

Tapahtumat
11.2.2013

Vuoden tulokas nousi koko gaalan juhlituimmaksi sankariksi. Vasta kolme kuukautta sitten esikoisalbuminsa julkaissut Jesse Kaikuranta korjasi potin peräti neljässä kategoriassa. Kaikurannan esikoissingle ’Vie mut kotiin’ äänestettiin vuoden iskelmäksi ja hän vei voiton myös tulokas-, miesartisti- sekä albumi-sarjoissa. 

Tampere-talossa järjestetyssä gaalassa vuoden viihdyttäjänä palkittiin Chisu, naisartistin palkinnon voitti Laura Närhi ja yhtye-palkinnon sai Yö.

Vuoden viihdyttäjä-sarjaa lukuun ottamatta ehdokkuudet pohjautuivat vuoden 2012 albumi- tai singlejulkaisuihin. Viihdyttäjä-sarjassa äänestettiin sellaista yhtyettä tai artistia, joka on tehnyt vaikutuksen esiintymisillään viime vuoden aikana.
Pro Iskelmä -tunnustuspalkinto myönnettiin tänä vuonna Vain Elämää -ohjelmalle. Perusteluissa korostettiin ohjelman sekä sitä seuranneiden levyjen ja konserttien nostaneen iskelmä- ja kevyen musiikin huomiota ja arvostusta maassamme.

” Vain elämää ei ollut ketään vastaan. Se oli kaikkien puolesta, ja kaikkien puolella. Täynnä tunteita. Aitoutta, herkkyyttä ja riemua. Se antoi yhteisiä kokemuksia ja yhdisti sukupolvia. Moni pääsi näkemään, kokemaan ja tutustumaan ihailemiinsa artisteihin lähempää kuin koskaan. Samalla he tutustuivat artisteihin, joista tuskin olivat aiemmin kuulleet paljon nimeä enempää. Se oli kuin hyvä iskelmä. Siis hitti. Siksi sen tuotantoyhtiö, artistit ja muut taustavoimat ovat ansainneet Pro iskelmä-palkinnon”, toteaa Iskelmä-radion toimituksesta koostunut raati perusteluissaan.
Pro Iskelmä myönnetään henkilölle, yhteisölle tai muulle taholle, joka on omalla työllään merkittävästi edistänyt kotimaista iskelmä- ja kevyen musiikin kulttuuria 2000-luvulla.

Iskelmän vuosiäänestykseen osallistui lähes 32 000 henkeä.

Lisätietoja antaa:
Ari Ojala, ohjelmajohtaja, Iskelmä/SBS Media, puh. 0500-750272, ari.ojala@sbs.fi