Jari Sillanpäälle kaksi palkintoa Iskelmä Gaalassa, Jonne Aaronista vuoden miesartisti

Tapahtumat
17.2.2015

Vuoden parhaat kotimaiset palkittiin tänään Tampere-talossa järjestetyssä Iskelmä Gaalassa. Vahvan paluun tehneen Jari Sillanpään Rakkaudella merkitty mies palkittiin vuoden albumina ja levyltä lohkaistu Sinä ansaitset kultaa palkittiin vuoden iskelmänä. Rakkaudella merkitty mies on Sillanpään 13. studioalbumi, joka julkaistiin 26. syyskuuta 2014. Albumin on tuottanut Leri Leskinen. Sinä ansaitset kultaa –kappaleesta on puolestaan muodostunut yksi Sillanpään viime vuosien suurimmista hiteistä. Kappaleen ovat säveltäneet Petri Somer ja Aku Rannila ja sen on sanoittanut Saara Törmä.

Vuoden miesartistina palkittiin viime vuoden tulokas, Jonne Aaron. Huimaan suosioon noussut Haloo Helsinki! uudisti voittonsa vuoden yhtye –kategoriassa nappaamalla tittelin jo toista vuotta peräkkäin. Vuoden naisartistina palkittiin Kaija Koo, vuoden tulokas –tittelin vei nimiinsä Janna ja vuoden viihdyttäjäksi äänestettiin Naurava kulkuri –hitillään iskelmäkansan valloittanut Elastinen.

Vuoden viihdyttäjä-sarjaa lukuun ottamatta ehdokkuudet pohjautuivat vuoden 2014 albumi- tai singlejulkaisuihin. Viihdyttäjä-sarjassa äänestettiin sellaista yhtyettä tai artistia, joka on tehnyt vaikutuksen esiintymisillään viime vuoden aikana.

Pro Iskelmä –tunnustuspalkinto myönnettiin tänä vuonna Juha Tapiolle. Iskelmän toimituksen muodostama raati perusteli valintaa seuraavasti:

”Juha Tapio on laulaja ja lauluntekijä, joka edustaa nykyiskelmää parhaimmillaan. Artistin neljä edellistä albumia ovat myyneet vähintäänkin platinaa. Hänen kynästään on riittänyt hittejä myös muille suomalaisille artisteille.  Hänen arjenmakuiset ja toivoa täynnä olevat laulunsa ovat puhaltaneet raikkaita tuulia Iskelmään jo kymmenen vuoden ajan. Näiden kymmenen vuoden aikana ne ovat muodostuneet osaksi kansakunnan yhteistä muistia.”

Pro Iskelmä myönnetään henkilölle, yhteisölle tai muulle taholle, joka on omalla työllään merkittävästi edistänyt kotimaista iskelmä- ja kevyen musiikin kulttuuria 2000-luvulla.

Iskelmä Gaalassa jaettiin tammikuussa järjestetyn Iskelmän vuosiäänestyksen palkinnot. Iskelmän kotisivuilla käydyssä vuosiäänestyksessä oli osallistujia lähes 35 000.

Iskelmä Gaala 2015 – voittajat

Vuoden iskelmä:
Jari Sillanpää – Sinä ansaitset kultaa (säv. Petri Somer ja Aku Rannila san. Saara Törmä, sov. Leri Leskinen)

Vuoden naisartisti:
Kaija Koo

Vuoden miesartisti:
Jonne Aaron

Vuoden yhtye:
Haloo Helsinki!

Vuoden albumi:
Jari Sillanpää ’Rakkaudella merkitty mies’

Vuoden tulokas:
Janna

Vuoden viihdyttäjä:
Elastinen

Pro iskelmä –palkinto:
Juha Tapio

Lähde: SBS Discovery Radio