Iskelmä Rex ja Radio City Joensuu Sanomalehti Karjalaisen omistukseen

Joensuulaisen Oy Najaros Ab:n radioliiketoiminnot on myyty Sanomalehti Karjalainen Oy:lle. Kauppa koskee Iskelmä Rexiä ja Radio City Joensuuta.

Kanavien radiotoiminta siirtyy Karjalaiselle 1.9.2018 alkaen. Kaupan yhteydessä kaksi Oy Najaros Ab:n työntekijää siirtyy Sanomalehti Karjalaisen palvelukseen.

Radiotoiminta kanaville jatkuu kaupan jälkeen entisellä pohjalla. Sisältöjä aletaan kehittää, mutta muutokset ohjelmistossa ovat alkuun pieniä. Samalla tutkitaan, millaista annettavaa Karjalaisen toimituksella on radion sisältöihin.

– Kanavilla on hyvät kuuntelijaluvut. Karjalainen on maakunnan johtava uutismedia: radiotoiminta istuu tähän rinnalle hienosti. Uskomme, että kuuntelijaluvut vahvistuvat entisestään, toteaa Karjalaisen päätoimittaja Pasi Koivumaa.

Iskelmä Rex -kanava täytti tänä vuonna 30 vuotta. Iskelmä Rex -nimeä on käytetty vuodesta 2008 lähtien, sitä ennen kanava toimi Radio Rexinä. Toimitusjohtajana on toiminut Liina Mustonen vuodesta 2011 lähtien.

– Toiminnan kehittäminen, uudet innovaatiot ja niiden käyttöönotto sekä kuuntelijoiden että mainosasiakkaiden mahdollisimman monipuolinen palveleminen onnistuu tehokkaammin, kun rinnalle saadaan maakunnan vaikuttavin mediatalo. Paikallisuus on myös molemmille toimijoille tärkein arvo ja uskon sen merkityksen vain vahvistuvan radioissa jatkossakin, sanoo Mustonen.

Sanomalehti Karjalainen Oy on hakenut Viestintävirastolta radiotoimilupia vuosille 2020-2029 Pohjois-Karjalaan ja Pohjois-Savoon. Uudet toimiluvat ratkeavat vuodenvaihteeseen mennessä.

Lähde: Karjalainen