Euroopan radioalan liiton (AER) puheenjohtajana jatkaa suomalainen Stefan Möller

RadioMedian toimitusjohtaja Stefan Möller valittiin yksimielisesti Eurooppalaisen radioalan kattojärjestön AER:n (Association Européenne Radios) puheenjohtajaksi jatkokaudelle.

Liiton yleiskokous valitsi viime viikolla yksimielisesti Stefan Möllerin puheenjohtajaksi myös seuraavalle kaksivuotiskaudelle.  Varapuheenjohtajiksi valittiin espanjalainen Alfonso Ruiz de Assín, tanskalainen Marianne Brugge-Zederkoff ja ranskalainen Philippe Gault.

”Radio on viimeisen Eurobarometri-tutkimuksen mukaan edelleen Euroopan henkilökohtaisin ja luotettavin media. Tämä onkin erinomainen näköalapaikka ja jatkan mielelläni puheenjohtajana. Olen aina pitänyt työtämme Brysselissä tärkeänä ja vaikka jäsenmailla on monesti hyvin erilaiset radiomarkkinat niin yhteistyö on toiminut hyvin”, toteaa Stefan Möller.

Möller valittiin ensimmäisen kerran ja ensimmäisenä suomalaisena AER:n puheenjohtajaksi vuonna 2012.

AER edustaa yli 4500 eurooppalaista kaupallista radioasemaa. Liiton tavoitteena on kehittää kaupallisen radion toimintaedellytyksiä Euroopassa. AER on ainoa järjestö, joka edustaa yksinomaan radioita EU:hun päin.  Edunvalvonnan tavoitteet linkittyvät yhteen mainostajien etujen kanssa mainonnan sääntelyn osalta.

Stefan Möller on suomalaisen kaupallisen radion moniottelija. Hän on toiminut alalla lukuisissa eri tehtävissä kaupallisen radion alkumetreiltä asti. RadioMedia ry:n toimitusjohtajana Möller on työskennellyt vuodesta 2007. RadioMedia toimii suomalaisen kaupallisen radiotoimialan edunvalvonta- ja markkinointiliittona. Jäseninä on yhteensä yli 70 paikallista ja valtakunnallista kaupallista radiota ja RadioMedia edustaa lähes 100% toimialan liikevaihdosta.

Taajuuskapasiteettia varattava riittävästi kaupalliselle radiolle.

EU:parlamentissa viime viikolla pitämässä konferenssissaan AER:n pääviesti päättäjille oli, että muuttuvalle radiotoiminnalle on varattava riittävästi taajuuksia. Verkkoneutraalisuus on niin ikään radiolle todella tärkeä. Internet on oltava kaikille avoin yhtäläisin ehdoin.

”Valtaosa kaupallisista radioista ovat pieniä ja keskisuuria yrityksiä joilla on rajalliset resurssit kilpailla taajuuksista ja tilasta verkossa. Ilman taajuuksia ja tilaa verkossa emme pysty tarjoamaan kuluttajille tärkeitä ilmaisia sisältöjä kuten uutisia, säätietoja, informaatiota, viihdettä ja musiikkia”, sanoo Möller.

Lisätiedot:
Stefan Möller, AER:n puheenjohtaja, RadioMedian toimitusjohtaja
p. 0400 508 877
E-mail: stefan.moller@radiomedia.fi
http://www.aereurope.org
http://www.radiomedia.fi