Euroopan radioalan liiton (AER) puheenjohtaja Stefan Möller valittiin kolmannelle jatkokaudelle

Eurooppalaisen radioalan kattojärjestö AER (Association of European Radios) valitsi yksimielisesti järjestön puheenjohtajaksi RadioMedian toimitusjohtajan Stefan Möllerin. Ensimmäisenä suomalaisena tehtävään jo vuonna 2012 nimitetty Möller valittiin nyt kolmannelle kaksivuotiskaudelle.

AER on järjestö, jonka tavoitteena on kehittää kaupallisten radiokanavien toimintaedellytyksiä Euroopassa ja toimia edunvalvojana 4500 eurooppalaiselle radioasemalle. Järjestön puheenjohtajaksi kolmannelle toimikaudelle valittu Stefan Möller kertoo olevansa kiitollinen saamastaan arvostuksesta.

– Jäsenistölle on tärkeää, että jatkamme luotua toimintatapaa niin liiton johdossa kuin vaikuttamistyössä. Meillä on melko uusi EU-parlamentti, joka valmistelee parhaillaan toimialalle tärkeitä uudistuksia. Siksi jatkuvuus ja sujuva dialogi EU-päättäjien kanssa on juuri tällä hetkellä äärimmäisen tärkeää, Möller linjaa.

Yhtenä edunvalvontajärjestö AER:n tärkeänä tavoitteena on löytää yhteinen linja eurooppalaisten radiomainostajien etujen ja EU:n ohjaaman mainonnan sääntelyn välillä.

– Kaupalliselle radiotoimialalle EU-keskusteluiden tärkeimpiä aiheita ovat mainonnan sääntelyn ohella taajuuspolitiikka ja tekijänoikeusasiat. Radion monimediajakelun ja digitalisaation myötä digitaalisten sisämarkkinoiden kehittäminen on noussut merkittäväksi aiheeksi.

Uudeksi AER:n varapuheenjohtajaksi valittiin sveitsiläinen Fredrik Stucki. Varapuheenjohtajina jatkavat tanskalainen Marianne Bugge Zederkof sekä englantilainen Matt Payton. Liiton pääsihteeriksi valittiin saksalainen Julia Maier-Hauff. AER:n toimiston johtajana Brysselissä toimi ranskalainen Vincent Sneed.

Stefan Möller kuuluu suomalaisen kaupallisen radion uranuurtajiin. Hän on toiminut alalla eri tehtävissä kaupallisen radion alkumetreiltä asti. Möller on työskennellyt RadioMedia ry:n toimitusjohtajana vuodesta 2007. RadioMedia toimii suomalaisen kaupallisen radiotoimialan edunvalvonta- ja markkinointiliittona.

Lisätiedot:

Stefan Möller, AER:n puheenjohtaja, RadioMedian toimitusjohtaja
p. 0400 508 877 E-mail: stefan.moller@radiomedia.fi

www.aereurope.org
www.radiomedia.fi

RadioMedia on kaupallisten radioiden kattojärjestö, johon kuuluvat lähes kaikki suomalaiset kaupalliset radioasemat. RadioMedia vastaa radiotoimialan edunvalvonnasta, tutkimus- ja tietopalveluista, koulutuksesta sekä markkinoinnista. RadioMedia järjestää alan tärkeimmät kilpailut ja tapahtumat. Vuosi 2015 oli kaupallisen radion kaikkien aikojen ennätysvuosi. Kasvua kertyi 3,1,% ja radiomainontaa ostettiin 59,4 miljoonalla eurolla. Kaupallisia radiokanavia kuuntelee viikoittain 3,7 miljoonaa suomalaista. Lisätietoja: www.radiomedia.fi