Euroopan Omistaja -podcast nappasi ensimmäisen Täry-palkinnon

Basso Median ja Manuskriptin yhdessä tuottama ja kirjailija Miki Liukkosen juontama Euroopan Omistaja on valittu ensimmäisen podcasteille sekä radiomainoksille tarkoitetun Täry-palkinnon vastaanottajaksi. Eurooppalaisuutta eri näkökulmista käsitellyt podcast vetosi ylituomariin kyvyllään tehdä monimutkaisista asioista kuulijan kokoisia ja kiinnostavia. Euroopan Omistaja -podcast toteutettiin yhteistyössä EU-parlamentin kanssa ja sen tavoite oli aktivoida nuoria äänestämään kevään eurovaaleissa.

Ensimmäisen Täryn ylituomarina toimi Suurella journalistipalkinnolla palkittu toimittaja Jani Halme. Halme kiittelee tuomarointianalyysissaan Euroopan Unionin uskallusta yhdistää keskittymistä vaativa kuunteleminen kaupalliseen kumppanuuteen.

“Tärkeitä, mutta ei kovinkaan mediaseksikkäitä EU-parlamentin asioita ja eurooppalaisuutta tarkasteltiin eri näkökulmista Jukka Lindströmin tyyppisten kiinnostavien vieraiden kautta.
Kampanja näytti, miten oivallisesti puheradio ja netin podcastit taipuvat hyvinkin monimutkaisten asioiden käsittelyyn. Tässä tapauksessa siihen oli kytketty myös hyvin suoraviivainen call-to-action -viesti: äänestä.”
 
Ei-puoluesidonnainen sisältö kiinnostaa

Bassoradion myyntijohtajan Katri Mäkisen mukaan podcast toteutettiin nuori kohderyhmä huomioiden. Tavoitteena oli saavuttaa erityisesti vaaleissa ensimmäistä ja toista kertaa äänestävien huomio.

“Euroopan Omistaja suunniteltiin alusta alkaen monikanavaisesti, eli sen ympärille tuotettiin sisältöä sosiaaliseen mediaan ja jaksot kuultiin myös radiossa. Podcastin tavoittavuus oli siten erittäin suuri.”

Mäkinen kertoo kuulijapalautteen kiitelleen sisällön ja toteutuksen tasokkuutta. Yleisön mieltymys sarjaan näkyi myös kuulijaluvuissa, sillä Euroopan Omistaja oli Bassoradion kevään kuunnelluin podcast-sarja.

“Jaksoissa mennään todella syvälle niihin syihin, miksi äänestäminen kannattaa. Vaalien alla on selvästi tarvetta myös sisällölle, joka ei ole puoluesidonnaista.”

Täry on RadioMedia ry:n lanseeraama tunnustus, joka jaetaan radiossa ja radioyhtiöiden audioalustoilla esitettäville podcasteille ja radiomainoksille. Neljä kertaa vuodessa järjestettävä Täry haluaa antaa tunnustusta yhä monipuoliseksi käyvemmälle ääniviestinnän kentälle.

Ensimmäisen Täryn shortlist, josta voittaja valittiin:
 
●    Basson Aamulinjan ohjelmaosioiden äänituotanto, suunnittelu/tuotanto: Basso Media
●    Euroopan omistaja, Miki Liukkonen, suunnittelu/tuotanto: Basso Media ja Manuskript Oy
●    Hovimuusikko & Superjarvinen – TI Suomi, suunnittelu/tuotanto: Nelonen Media
●    Toisinajattelijat – podcast, suunnittelu/tuotanto: Folk Finland/Bauer Media
●    Ukkopro.fi -radiomainos, suunnittelu/tuotanto SLP Music