Ensimmäiset Kultaiset ansiomerkit Eija Kölhille, Maria Leppäselle ja Milla Mattilalle

Kaupallisen radion 35v-juhlavuoden kunniaksi RadioMedia jakoi tänään historiansa ensimmäiset Kultaiset ansiomerkit. Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää tunnustuksena radioalan menestykseen myönteisesti vaikuttaneesta teosta tai urasaavutuksesta alalla. Ansiomerkin voi saada myös henkilö, joka ei ole suorassa työsuhteessa radioalalla, mutta on toiminnallaan edistänyt alan menestystä.

”Kansainvälisen naistenpäivän kynnyksellä historiamme ensimmäiset Kultaiset ansiomerkit myönnetään osuvasti kolmelle radioalalla ansioituneelle naishenkilölle”, kommentoi RadioMedian toimitusjohtaja Stefan Möller.

RadioMedian Kultainen ansiomerkki on tänään myönnetty seuraaville henkilöille: 

Eija Kölhi, Radio Foni Iskelmä Porvoo

Eija Kölhi on toiminut radioyrittäjänä vuodesta 1994 lähtien. Eijassa henkilöityy yksi muoto paikallisradiotoimintaa eli hän on omistaja, joka tekee kaiken itse. Eija ylläpitää omaa radioasemaansa niin teknisesti kuin ohjelmallisesti ja vastaa myös asiakkaiden ja mainostulojen hankinnasta.

Vuonna 2005 Eija löysi yhteistyökumppanin ja Radio Fonista tuli Radio Foni Iskelmä Porvoo. Eija kuitenkin päättää edelleen itse kuinka paljon hän tekee omaa paikallista ohjelmaa – ja sitä on edelleen paljon.  

”Eijan työssä todentuu se, että radio on illuusioväline:  kuulija ei tiedä kuinka pienillä resursseilla radioasemaa voi pyörittää. Tärkeintä on, että asema kuulostaa hyvältä ja tarjoaa mielenkiintoista sisältöä. Eijalle radioaseman pitäminen on elämäntapa ja se ansaitsee Kultaisen ansiomerkin”, Stefan Möller kommentoi.  

Maria Leppänen, Radio Nova

Maria Leppänen siirtyi Tampereen 957:sta Radio Novan aamuun vuoden 2001 syksyllä. Aamutiimissä mukana olivat silloin Marian lisäksi Ile Jokinen ja Arttu Harkki. Juontamisen lisäksi Maria alkoi pian myös tuottamaan Radio Novan ohjelmia. Maria on pitkän Radio Nova -uransa aikana juontanut kaikissa ohjelmapaikoissa: aamulla, keskipäivällä, iltapäivällä, illalla ja viikonloppuna.

”Maria on pitkän linjan, monipuolinen audion ammattilainen, joka ei ole koskaan vierastanut radion erilaisia työtehtäviä. Hän on työkavereidensa arvostama radioyhtiön luottopuolustaja, kaikille kuuntelijoille tuttu, turvallinen ja pidetty suomalainen radioääni”, Stefan Möller perustelee palkitsemista.

Milla Mattila, Aito Iskelmä

Milla Mattila aloitti radiouransa Radio Jyväskylässä noin 1990-luvun puolenvälin aikoihin. Sen jälkeen hän on vaikuttanut muun muassa Sävelradiossa, Radio Aallossa ja lähes kaikilla Nelosen kanavilla. Media-alan moniosaajana ja puurtajana Milla on toiminut myös mm. useiden menestyneiden televisiosarjojen taustatekijänä ja aikoinaan Arja Korisevan luottopelaajana.

”Milla Mattila on yksi tunnetuimmista radioalan äänistä ja vaikuttajista. Hän on ollut pitkään yksi alan tukipilareista; raudanluja ammattilainen, joka ansaitsee viimeistään nyt toimialan tunnustuksen hienosta radiourastaan”, Stefan Möller kommentoi. ” Milla tuottaa, järjestää, editoi, koostaa ja juontaa suoraa aivan suvereenisesti. Ja kun Milla on äänessä, on kuuntelija hyvissä käsissä.”