Elastisen ja BESS:n Pimeelle tammikuun Kuukauden radiobiisi -palkinto

Vuoden 2024 ensimmäinen Kuukauden radiobiisi -palkinto myönnettiin Elastisen (feat. BESS) Pimee-biisille.

Elastinen ja BESS ovat molemmat rikkoneet radiosoittoennätyksiä, ja nyt heidän ensimmäinen yhteinen single on noussut kuuntelun kärkeen. Syyskuussa julkaistu Pimee otettiin radioiden soittolistoille heti julkaisun jälkeen, ja jo marraskuusta lähtien se oli vähintään kolmen parhaan biisin joukossa radioiden viikkolistalla. Ykkössijaa se on pitänyt yhteensä kuusi viikkoa.

Kuukauden radiobiisi -statistiikoissa Pimee oli joulukuussa toiseksi kuunnelluin biisi ja marraskuussa kolmanneksi kuunnelluin. Tammikuussa 2024 Pimee tavoitti yleisöä yhteenlaskettuna 26,4 miljoonaa kertaa radioissa.

”Pimee on oodi meidän kaikkien pimeälle puolelle, joka pääsee valloilleen, kun arkiminät riisutaan. Pimeän tullen kaikista meistä nousee esiin jotain piilotettua. Tuottaja Skywalk teki aivan mielettömän työn ja taikoi todellisen klubihitin tekstin taa”, kertoo Elastinen.

”Minä ja tuottaja Skywalk kirjoitettiin yhdessä biisin runko ja soitettiin Tiina Vainikainen mukaan projektiin. Teksti-idiksen jälkeen sain idean pyytää BESS:in mukaan. Biisistä tuli energinen ja koin, että BESS sopisi siihen täydellisesti”, kertoo Elastinen kappaleen synnystä.

”Sessio oli huikea, aivan mieletön laulaja ja kirjoittaja. Ainutlaatuinen soundi, joka kruunasi mun ajatuksen biisistä”, kehuu Elastinen kollegaansa BESS:iä.

Kuukauden radiobiisi -palkinto tammikuu 2024
(yhteenlasketut tavoittavuudet radioissa tammikuussa)

1. Elastinen feat. BESS – Pimee (26,4 miljoonaa)
2. Jenni Vartiainen – Lanka (23,5 miljoonaa)
3. Bee – Viimeisiä sanoja (22,4 miljoonaa)

>> Kuukauden radiobiisi -palkitut

RadioMedia myöntää Kuukauden radiobiisi -palkinnon kuukausittain eniten suomalaisia tavoittaneelle radiokappaleelle. Soittotilastot perustuvat Radiomonitor-palvelun keräämään kuukausidataan kattaen kaikki suomalaiset radiokanavat.

Lähde: Kaiku Entertainment