Eläköön SuomiRock -gaalan shortlista julki

Eläköön SuomiRock -gaalassa jaetaan tulevana torstaina 8.11. tunnustuksia suomirockin aatelille. Apulanta, Haloo Helsinki ja Anssi Kela ovat ehdolla sekä biisi- että artistikategoriassa.

Toisen kerran järjestettävän SuomiRock-gaalan ehdokkaat eri kategorioissa on julkaistu ja voittajat kuullaan ja palkitaan 8.11. Helsingin Tavastialla. Alla olevien shortlistausten lisäksi tilaisuudessa annetaan gaalan suojelijan ja SuomiRockin kummisedän, Juhani Merimaan myöntämä elämäntyöpalkinto sekä Iltalehden ja Bauer Median 5000 euron stipendi SuomiRockia edistävälle taholle.

”On ollut mahtavaa huomata, miten gaalamme toisena vuonna koko musiikkilajin arvostus on noussut. Se ei tietenkään ole meidän ansiotamme, mutta haluamme SuomiRock -radiokanavallamme ja tällä gaalalla olla mukana vahvistamassa omaleimaista kulttuuriamme. Suomirock on ilmiö, joka elää ja hengittää vahvasti globaalin musiikkikulttuurin puristuksessa. Vaikutteita otetaan kaikkialta, tyylilliset raja-aidat genren sisällä kaatuvat ja artistit uusiutuvat, mutta nämä ovat pelkästään hyviä asioita. Pysyäkseen elävänä ja kiinnostavana suomirock ei voi poteroitua konservatiiviseen näkemykseen siitä, mitä se on joskus ollut. Sitä paitsi koko rock-musiikki käsitteenä on laajentunut: Minun nuoruudessani Apulanta olisi varmasti edustanut suomirockia, mutta Haloo Helsinki tai Anssi Kelan kasaridiskoilu lähes yhtä varmasti ei”, kertoo yksi Eläköön SuomiRock -gaalan järjestäjistä, Bauer Median luova johtaja Ismo Heikkilä.

Tilaisuudessa tullaan näkemään myös ykkösluokan läpileikkaus tämän päivän suomirockista: musiikillisen panoksensa iltaan tuovat Apulanta, Ismo Alanko, Atomirotta, Jonne Aaron, Neljä Ruusua sekä Ellinoora.

 
ELÄKÖÖN SUOMIROCK – VUODEN BIISI

Iltalehden äänestyksessä eniten ääniä sai seuraava viisikko:

Anssi Kela: Ilves

Apulanta: Toinen Jumala

Haloo Helsinki: Kaksi ihmistä

Vesala: Nyt on lähtö

Kotiteollisuus: Kusipää

 
ELÄKÖÖN SUOMIROCK – VUODEN ARTISTI

SuomiRockin kuuntelijat äänestivät suosikkiaan vuoden artistiksi. Seuraavat viisi nimeä nousivat shortlistalle:

Haloo Helsinki

Neljä Ruusua

Anssi Kela

Apulanta

Ellinoora

 
ELÄKÖÖN SUOMIROCK – VUODEN ROCKTEKO

Tuomaristo nosti perusteluineen kuluneen vuoden tekemisistä kolme huippukohtaa shortlistalleen:

Metallica plays Rappiolla (Tiedettiin, että Metallica soittaa keikallaan paikallista musiikkia, mutta biisiksi oli valittu suuruudessaan arkipäiväistynyt klassikko, jota kukaan ei osannut odottaa.)

Ville Valo & Agents (Ville Valo ja Agents ovat samassa paketissa ja laitetaan kaupan päälle vielä Baddingia. Ei kai sitä enempää tarvitse selitellä. Sukupolvet kohtaavat ja tulos on enemmän kuin osiensa summa.)

Egotripin 25-vuotisjuhlakiertue (SuomiRockin väsymättömät tyylitaiturit tekivät yli 60 keikan kunnianhimoisen juhlakiertueen, joka sisälsi vähintäänkin kaikkea tarpeellista: akustisia keikkoja pikkupaikoissa, sähköistä normibändikeikkailua ja lisäksi vielä konsertteja sinfoniaorkesterin kanssa.)

Lähde: Bauer Media