BEHM:n ja Olavi Uusivirran Viimeinen tanssi palkittiin Kuukauden radiobiisiksi elokuussa

Elokuun Kuukauden radiobiisi -palkinto myönnettiin BEHM:n ja Olavi Uusivirran esittämälle Viimeinen tanssi -kappaleelle.

Toukokuussa julkaistu Viimeinen tanssi on peräti kahdeksalla Emmalla debyyttialbumistaan palkitun BEHMin syyskuussa julkaistavan Merkittävät erot -kakkosalbumin kolmas single. BEHM on säveltänyt, sanoittanut ja tuottanut kappaleen.

Ihan ensimmäisissä haastatteluissani minulta kysyttiin, kenen kanssa haluaisin tehdä laulun ja vastasin Olavi Uusivirran. Viime syksynä sävelsin tällaisen kappaleen ja kuulin hänet siinä heti. Kirjoitin tekstiä ajatellen, mitä hän tässä sanoisi. Kun laulu oli valmis, lähetin sen Olaville saatesanoin, jotka menivät jotakuinkin näin: ’tein tämmöisen laulun ja oikeastaan nyt vain ilmoitan, että onpa ihanaa, kun tuut tähän laulamaan’ ja se oli siinä. Kaikki oli niin selvää!, BEHM kertoo yhteistyön synnystä.

Kuukauden radiobiisi -palkinto – elokuu 2023 (suluissa tavoittavuudet radiossa)

1. BEHM & Olavi Uusivirta – Viimeinen tanssi (23,9 miljoonaa)
2. KUUMAA – Ylivoimainen (21,9 miljoonaa)
3. BESS – Sammumaton (19,6 miljoonaa)

RadioMedia myöntää Kuukauden radiobiisi -palkinnon kuukausittain eniten suomalaisia tavoittaneelle radiokappaleelle. Soittotilastot perustuvat Radiomonitor-palvelun keräämään kuukausidataan kattaen kaikki suomalaiset radiokanavat.

Katso kaikki Kuukauden radiobiisi -palkinnon saaneet 2020 –