Bauer Median radiouutiset lukee jatkossa tekoäly

Bauer Media aloittaa uutisyhteistyön Suomen Tietotoimiston (STT) kanssa ja tekee radiohistoriaa ottamalla käyttöön tekoälyuutisankkurin 11 radiokanavallaan. Bauer Median ensimmäiset STT:n toimittamat ja tekoälyn lukemat radiouutiset kuullaan 5. huhtikuuta.

Bauer Media on solminut yhteistyösopimuksen uutistoimisto STT:n kanssa. Vuodesta 1887 asti toiminut STT on suurelle yleisölle tuttu erityisesti omista, vuoteen 2003 asti lähetetyistä radiouutisistaan. Aiemmin MTV:n kanssa uutisyhteistyötä tehnyt Bauer Media päätyi uuteen uutiskumppaniin MTV:n luopuessa tänä keväänä radiouutisten sisällöntuotannosta.

Jatkossa Bauer Median radiokanavilla kuulee STT:n ammattitoimittajien kirjoittamia ja toimitusprosessin läpikäyneitä uutisia, joista Bauer Median oma uutistiimi poimii manuaalisesti uutisia metatietojen avulla radion uutisvirtaan. Aiheina korostuvat kotimaa, politiikka ja talous, mutta mukana on myös tärkeimpiä ulkomaan ja urheilu-uutisia.

”Uskon, että Bauer Median radioiden mahdollisuudet rakentaa omien kanaviensa kuuloista sisältöä tulevat mullistumaan, ja audion teknologinen kehitys tuo meille uusia mahdollisuuksia tehdä entistä parempaa sisältöä, sanoo Bauer Median sisältöjohtaja Hermanni Seppälä.

Valmiit uutiset radiokanaville lukee tekoäly. Poikkeustilanteissa Bauer Median oma uutistiimi on myös valmiudessa reagoimaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin.

Bauer Median innovaatiojohtajan, Sini Kervisen, mukaan hyvät kokemukset tekoälyn avulla automatisoiduista alueellisista liikennetiedotteista sekä huonon ajokelin varoituksista antoivat rohkeutta ottaa seuraavan ison askeleen kohti tekoälyavusteisia radiouutisia. Tärkeintä on kuitenkin ollut ennen kaikkea varmistaa uutisten luotettavuus sekä audion laatu.

”Meille on erittäin tärkeää, että tekoälyavusteiset innovaatiot ovat luotettavia ja laadukkaita. Uutisdiili STT:n kanssa, jossa sisältö tulee aina luotettavasta lähteestä, on hieno esimerkki siitä, miten tekoälyä voidaan hyödyntää tehokkaasti. Tässä innovaatiossa käytetty tekoälyteknologia mahdollistaa uutistuotantoon asioita, jotka eivät aikaisemmin ole olleet mahdollisia”, Kervinen sanoo.

STT:n toimittamia ja tekoälyn lukemia uutisia voi kuulla 5.4. alkaen seuraavilta Bauer Median kanavilta: Radio Nova, Iskelmä, Radio Pooki, Radio Classic, Top51, Auran Aallot, Radio Pori, Radio 957, Kasari, Radio Nostalgia ja Radio Mega.

Lähde: Bauer Media