Bauer Media perustaa Podcast Akatemian

Podcast Akatemian tarkoituksena on kehittää alalle lisää osaavia ammattilaisia ja tarjota valmiudet tuottaa laadukkaita podcast-sisältöjä kattavan koulutuksen ja käytännön harjoittelun kautta. Kouluttajina toimivat alan huippuammattilaiset.

”Podcast-markkina on kasvussa niin meillä kuin maailmallakin. Haluamme koulutuksen myötä kehittää suomalaista podcast-kenttää ja tarjota kuuntelijoille ja mainostajille inspiroivia sisältöjä, joissa tekninen laatu ja sisällön konseptointi nousevat tärkeään rooliin”, kertoo RadioPlayn tuotepäällikkö Kirsi Takala.

RadioPlay on Bauer Median audiosisältöjä tarjoava on demand -palvelu.

Podcast Akatemian opintokokonaisuus käsittelee podcast-maailmaa kokonaisvaltaisesti, ja se sisältää kaikkiaan kuusi osa-aluetta:

-äänimaisemat
-näkökulmia ohjelman tekemiseen
-konsepti ja kaupallistaminen
-käsikirjoitus ja dramaturgia
-tekniikka ja työkalut
-studioharjoittelu ja demon tekeminen

”Bauer Media haluaa antaa vahvan panoksensa podcast-markkinan kehityksen edistämiseen. Podcast-osaamisen kasvaminen ja uusien laadukkaiden sisältöjen saaminen markkinoille palvelee meitä kaikkia, niin kuulijoita kuin toimialaa kokonaisuutena. Uskomme, että koulutuskokonaisuuden ansiosta yhä useampi löytää tiensä podcastien pariin”, sanoo Bauer Median digitaalisesta liiketoiminnasta vastaava Sini Kervinen.

Koulutuspaikat jaetaan stipendeinä yhteensä kymmenelle alan oppilaitokselle ja podcastien parissa toimivalle taholle (yksi opiskelupaikka/toimija). Stipendin arvo on 4 000 euroa.

Koulutus alkaa lokakuussa 2019 ja koulutuksen osa-alueet suoritetaan kahden kuukauden aikana. Koulutuspaikkana toimii Bauer Median tilat Helsingin Kaapelitehtaalla.

Podcast Akatemiaan haetaan hakulomakkeen kautta http://www.bauermedia.fi/podcastakatemia.
Hakuaika päättyy 15.9.2019.

Lähde: Bauer Media