Bauer Media lanseeraa Pohjoismaiden ensimmäisen tekoälyradion

Bauer Media lanseeraa Pohjoismaiden ensimmäisen radiokanavan, jonka sisältö on täysin tekoälyn avulla tuotettua. Tekoälyradio aloittaa toimintansa keskiviikkona 29.11.2023 nettiradiona.

”Olemme innoissamme ja ylpeitä tuodessamme markkinoille Pohjoismaiden ensimmäisen Tekoälyradion. Tämä on mielenkiintoinen virstanpylväs radiomaailmassa ja osoitus sitoutumisestamme tuoda uutta ja innovatiivista sisältöä kuulijoillemme myös jatkossa”, kertoo Bauer Median toimitusjohtaja Sami Tenkanen.

Lanseerauksen ensivaiheessa Tekoälyradio sisältää:

  • Tekoälyn avustuksella tuotetut äänituotannot
  • Valtakunnallisesti merkittävät tekoälyn tuottamat liikennetiedotteet
  • Valtakunnalliset tekoälyn tuottamat huonon kelin varoitukset, sekä
  • Voice.fi viihdepalvelun tekoälyn lukemia viihdeuutisia.

Tekoälyradioon on tarkoitus tuoda jatkuvasti uusia ominaisuuksia, mikä pitää sen kiinnostavana ja relevanttina kuulijoilleen myös jatkossa. Myös mainostajat otetaan huomioon innovatiivisten audiomainosratkaisujen avulla.

”Tämä lanseeraus edustaa Bauer Median sitoutumista innovaatioon ja uusimman teknologian hyödyntämiseen radioliiketoiminnan kehittämisessä. Tulemme jatkamaan kehitystyötä aktiivisesti myös lanseerauksen jälkeen tarjotaksemme kuulijoille entistä henkilökohtaisempia ja räätälöidympiä kokemuksia radiomaailmassa”, kertoo projektista vastaava Head of Innovation, Sini Kervinen.

Lähde: Bauer Media