Anna Paimela RadioMedian edunvalvontaan

Edunvalvonta
25.5.2021

RadioMedian edunvalvonnassa on aloittanut maalikuussa uusi henkilö, juristi ja valtiotieteilijä Anna Paimela.

Anna Paimelan esittely

Olen Anna Paimela ja vastaan RadioMedian edunvalvonnasta Johanna Halkolan vanhempainvapaan aikana. Olen koulutukseltani juristi ja valtiotieteilijä. Päätyöni on lakitoimisto Iconicissa, jossa avustan niin start-up-yhtiöitä kuin pörssiyrityksiä erityisesti digitaaliseen liiketoimintaan liittyvässä juridiikassa. Ennen Iconicsia työskentelin usean vuoden Sanoma-konsernissa ja olin mm. Sanoma Media Finlandin digitaalisen johtoryhmän jäsen ja vedin viimeisimpänä tehtävänäni konsernin tietosuojatiimiä. RadioMedian lisäksi tarkkailen media- ja markkinointialan lainsäädäntöhankkeita IAB Finlandin hallituksen jäsenenä.

Aloitin tehtävässäni maaliskuussa. Ensimmäiset viikot ovat kuluneet syventyen alan lainsäädäntöhankkeisiin, tavaten sidosryhmiä ja osallistuen eri työryhmien toimintaan. Tässä ajassa olen oppinut, että erityisen mielenkiintoisen tehtävästä tekee audiomarkkinan murros: uudet teknologiat, kuten kehittyvät mobiililaitteet, autojen mediakeskukset ja kodeissa yleistyvät älykaiuttimet sekä alati laajenevat sisällöt takaavat sen, että audio on entistä vahvemmin ihmisten arjessa sekä tuo näin ollen uusia mahdollisuuksia niin radioyhtiöille kuin mainostajille. Toisaalta RadioMedian tulee edunvalvontaorganisaationa varmistaa, että audiosisältöjen jakelutapojen moninaistuessa alustajättien valtaa suhteessa radioyhtiöihin tasapainotetaan. Vireillä olevat lainsäädäntöhankkeet, kuten digipalveluasetus (DSA) ja digimarkkina-asetus (DMA), ovat meille tärkeitä, jotta varmistetaan, että kotimaiset radio-ohjelmat ja podcastit löytävät jatkossakin kuulijansa eri jakelukanavien ja hakupalveluiden kautta.

Media-ala ja audiosisällöt ovat minulle rakkaita niin työssä kuin vapaa-ajalla. Aamupala ilman uutisia taikka kävelylenkki ilman radio-ohjelmia tai podcasteja tuntuu hukkaan heitetyltä – erityisesti korona-aikaan radion tarjoama vertaistuki ja pieni irtiotto Teams-palaverien putkesta on tuntunut kullanarvoiselta. On hienoa, että pääsen uudessa roolissani vaikuttamaan toimialan lainsäädäntöön ennakoivasti, ei vain tulkitsemaan sitä jälkikäteen, kuten juristina yleensä teen.

Keskustelen mielelläni RadioMedian jäsenistön edustajien kanssa. Edunvalvontaa tehdään teille kaikille, joten toiveet, kommentit ja näkemykset ovat enemmän kuin tervetulleita. Minut tavoittaa alla olevien yhteystietojen kautta.

Ota yhteyttä:

Anna Paimela, RadioMedian edunvalvonta
anna.paimela@radiomedia.fi, 040 164 8626